7 pravila koje garantuju dobar život: Dok svi varaju, ti igraj časno!

pixabay.com

Lifestyle

7 pravila koje garantuju dobar život: Dok svi varaju, ti igraj časno!

Od vas zavisi kakav ćete život proživeti

Mi sami pišemo stranice u knjizi svog života. Zbog toga ne prepuštajte slučaju ništa i potrudite se da sebi obezbedite dobar život.

Ovih 7 pravila vam mogu obezbediti sreću:

1. Razvijajte se svaki dan

Svi volimo mnogo da pričamo o tome kako se razvijamo, kako učimo svaki dan nešto novo, ali koliko istine ima u tome? Veoma malo ljudi radi na sebi: uči jezike, razvija veštine…

Cilj je da redovno vežbate, da štedite novac za budućnost, da čitate dve do tri knjige mesečno, da ustajte rano svaki dan, pronalazite nove hobije koji će vas oduševljavati.

2. Zlo na zlo uvek je zlo, dobro na zlo – nečemu se nadati

Ako vas neko uvredi, ili vam učini nažao, ne vraćajte mu milo za drago. Prerastite te detinje gluposti i uvek postupajte časno. Ako vas lažu – vi govorite istinu, ako vas varaju – vi igrajte časno. Najvažnije je da na kraju vi mirno spavate – sve ostalo nije bitno.

3. Oslobodite se loših navika

Vreme je da ostavite cigare, alkohol i ostale poroke. Vodite računa o svom zdravlju. Ne čekajte novogodišnje odluke: Uradite to sada.

4. Napravi mudre odluke

Ako se svaki dan osećaš umorno i iscrpljeno, bez ideje i volje – vreme je da menjate nešto u svom životu. Ako ne možete da promenite posao, promenite ponašanje na poslu.

Ali promene su dobra stvar. Što kaže ona poslovica: „Pomeri se – nisi drvo!“

5. Posao nije samo novac

Probajte da na posao ne gledate kao na priliv novca. Šta vi to doprinosite društvu? Da li pomažete nekome? To je suština na koju zaboravljamo.

6. Napravite ravnotežu između duhovnog, emocionalnog i fizičkog

Sve je u idealnom skladu. Pokušajte da ravnomerno rasporedite vreme između ova tri aspekta kako biste živeli miran život.

7. U životu je mnogo važnije dati nego primati

Onaj momenat kada shvatite da se sve ne vrti oko vas i da tamo negde postoji neko ko vodi daleko lošiji život od vašeg, počinje pravo življenje. Sve do tada ste bili u neznanju.

8. Izaberite da svako veče večerate sa porodicom!

Porodica je najvažnija stvar u našem životu. Pokušajte da što više vremena provodite sa članovima svoje porodice, sa onim ljudima koji vas vole i koje vi volite. Ako izaberete da slobodno vreme provedete sa njima – nikad nećete zažaliti. To su najdragoceniji momenti u našem životu.

Stil.kurir.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top