Kako odabrati outfit za matursko veče na vreme

Lepota i zdravlje

Kako odabrati outfit za matursko veče na vreme

Groznica maturske večeri sa sobom donosi brojne odluke sa kojima se suočavaju svi maturanti, ali i njihovi roditelji. Prelaz sa dugogodišnjeg kežual outfita koji je podrazumevao farmerke, trenerke i patike na svečana odela i elegantne maturske haljine zasigurno da nije jednostavan i da iziskuje određeno vreme. Potraga za stajlingom za maturu nesumnjivo je lakša muškom polu, dok se devojke neretko veoma teško odluče šta zapravo žele da nose na proslavi mature. Kako obilazak raznih butika i dizajnerskih radnji iziskuje mnogo vremena, one devojke koje traže haljine za maturu online umnogome uštede vreme za neke druge stvari, kao što je odabir adekvatnih cipela, torbice, ali i istraživanjem ideja za šminku i frizuru.

Devojke i momci žele da za matursko veče svojim izgledom ostvare va-va-voom efekat, te ne čudi što im je često vrlo teško da se odluče za odgovarajući outfit. Često su finansije te koje su glavni ograničavajući faktor, ali neretko se dešava da maturanti u potragu maturskog outfita krenu veoma kasno, te ih savlada panika i nervoza i na kraju ne budu zadovoljni kompletnim izgledom. U nastavku teksta ćete imati prilike da pročitate kako odabrati outfit za matursko veče ne vreme kojim ćete biti apsolutno zadovoljni.

Šivenje po meri – ušteda vremena pri odabiru maturskog outfita

Kada se zakorači u završnu godina školovanja, bilo da je reč o osnovnoj ili srednjoj školi, potraga za odgovarajućim komadom odeće za maturu bi uveliko trebalo da počne. Neki maturanti ceo život maštaju o maturi, te imaju u glavi kompletan stajling, dok su mnogi neodlučni. U oba slučaja, šivenje po meri je idealna varijanta, koja pored toga što donosi odeću po sopstvenim merama, donosi i baš onaj komad odeće koji se zamisli, jer je šivenjem moguće jeftinu haljinu pretvoriti u luksuznu.

Često se dešava da zamišljenu garderobu ne možemo da pronađemo ni u jednom butiku i da sate i sate izgubimo beznadežno lutajući i obilazeći butike po gradu. Ono što će svakako uštedeti vreme traženja outfita za matursko veče je odlazak kod krojača ili naručivanje željenog odela ili haljine online. Ali, treba biti pažljiv i uzeti u obzir da su svi krojači posebno zauzeti kako se približava proslava mature, te i samo zakazivanje šivenja haljine ili odela treba uraditi na vreme kako bi maturski outfit bio kompletno završen onda kada je to potrebno.

Outfit za matursko veče koji odgovara tipu građe

Ono što često pravi problem pri odabiru outfita za matursko veče je činjenica da niko od nas nije savršen, te da nam “univerzalni” modeli haljina i odela neretko ne odgovaraju u potpunosti. Momcima se dešava da su im sakoi dobri u ramenima, ali široki u struku, ili da su im pantalone dobre po dužini, a velike i široke, dok devojke imaju druge muke koje podrazumevaju prekratke haljine ili čak duge haljine koje se vuku po zemlji previše. Često su devojkama haljine preširoke u struku ili preuske u bokovima, te je potraga za odgovarajućim outfitom za matursko veče zaista velika muka.

Kako biste uštedeli i vreme i novac za pripremu za matursko veče, obratite pažnju kakvi modeli odela i haljina pristaju vašem telu. Na taj način ćete umnogome uštedeti vreme pri odabiru maturskog outfita, jer nećete biti prinuđeni da kupite nešto što ne odgovara vašem tipu građe. Kupovinom odeće koja nije u skladu sa vašom figurom, bivate prinuđeni da određeni komad garderobe nosite kod krojača da vam skrati ili suzi, a time stvarate mogućnost da vam se neće svideti kako vam prekrojen model stoji. Takođe, samo nošenje kod krojača na dodatne prepravke već kupljene odeće oduzima mnogo vremena, te mislite o tome na vreme.

Brigu o aksesoaru, frizuri i šminki ostavite za kraj
Devojke se vrlo često, a neretko i muškarci, više brinu o detaljima a još nisu pronašli ni osnovu. Tačno je da je elegancija i lepota u detaljima, ali o tome treba misliti tek na samom kraju potrage za idealnim maturskim outfitom. Vrlo je verovatno da ćete izgubiti mnogo vremena u potrazi za nekim aksesoarom, kao što je ogrlica na primer, a na kraju doći do situacije da taj tip ogrlice uopšte ne ide uz model haljine koju ste odabrali da bude vaš outfit za matursko veče. Ako izaberete haljinu za svaku priliku, moći ćete super da je ukombinujete sa brojnim detaljima, i na taj način ćete dobiti komad odeće koji ćete moći da nosite i nakon same proslave.

Vrlo je važno na vreme krenuti sa pripremama za proslavu mature kako biste bili zadovoljni i kako biste pronašli baš onaj outfit koji ste zamislili. A ukoliko nemate ideje, surfujte internetom, online kupovina je u većini slučajeva idealna opcija za neodlučne, još ako podrazumeva i šivenje po ličnim merama, kruna kraljice ili kralja mature je time osigurana!

Izvor: zenskikutak.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top