1 čaša vode i 1 kašičica sode bikarbone: Evo šta sve leči!

Lepota i zdravlje

1 čaša vode i 1 kašičica sode bikarbone: Evo šta sve leči!

Sodu bikarbonu ima svaka kuća. Domaćice je koriste za ekološko čišćenje doma, prilikom pripreme jela, dok je svi konzumiramo kao lek

Najbolje je da ujutru, čim ustanete popijete mešavinu koju čini 1 kašičica sode bikarbone razmućena u češi vode.

Evo šta sve leči ta moćna kombinacija:

Prirodni antacid

Antacidna svojstva ovog prirodnog sastojka su možda glavni razlog njegove velike popularnosti. Voda i soda bikarbona neutrališu želučanu kiselinu i time pomažu u suočavanju sa refluksom ili žgaravicom. Soda razmućena u vodi smanjuje zapaljenje i formiranje gasa, što brzo ublažava stanje, na primer u slučaju probavnih smetnji.

Alkalizuje telo

Naša hrana u glavnom proizvodi kiseline. A kiselo okruženje u telu doprinosi razvoju raznih bolesti. Kiselost tela nosi veliki rizik od osteoporoze, artritisa, pa čak i raka. Soda idealno neutrališe kiseline u telu i ima alkalizujući efekat.

Kako ne biste preterali u alkalizovanju tela, sodu bikarbonu pijte u minimalnim količinama ili po 1 kašičicu razmućenu u čaši vode, ali samo nedelju dana uzastopnog konzumiranja.

Antiseptik

Ovaj napitak može da se koristi u borbi protiv različitih virusa i bakterija koje uzrokuju bolesti. Soda bikarbona leči upalu grla, te upalu usne duplje. Postupak je jednostavan: isperite grlo sodom bikarbonom razmućenom u čaši vode.

Leči infekcije urinarnog trakta

Kašičica sode bikarbone razmućena u čaši vode može da spreči i izleči urinarne infekcije, a sve zahvaljujući sposobnosti da smanji nivo kiselosti u urinu.

U ovom slučaju lečenje se sprovodi što se uz ispijanje sode bikarbone, ispija i sok od brusnice.

Borba protiv gihta i bolesti

Povišen nivo mokraćne kiseline u urinu i krvi, kao i u tkivima u organizmu mogu prouzrokovati različite hronične bolesti, kao što je giht ili artritis.

Voda sa sodom bikarbonomo stvara ravnotežu u krvi, smanjujući mokraćnu kiselinu i tako efikasno pomaže protiv ovih bolesti.

Povećava fizičku izdržljivost

Mlečna kiselina koja se oslobađa u našem telu tokom fizičke aktivnosti, može da se akumulira u mišićima i zglobovima, što dovodi do osećaja umora. Ako hoćete da povećate fizičku izdržljivost popijte sodu bikarbonu svako jutro. Ona će vam dati preko potrebnu energiju, a pri tome će blagotvorno da opusti mišiće.

Soda bikarbona reguliše nivo holesterola

Voda sa sodom bikarbonom ima tu moć da krv očisti od lošeg holesterola. Međutim, osobe koje pate od hipertenzije ne bi smele da piju sodu bikarbonu zbog velikog nivoa natrijuma.

Kako se pije soda bikarbona?

Ako lečite neku od gore navedenih bolesti, sodu bikarbonu pijte tri puta dnevno pre jela i to tako što ćete u čaši vode da razmutite pola kašičice sode bikarbone.

Ako lečite simptome gripa, postupak je sledeći:

Prvi dan: Pola kašičice sode bikarbone razmutite u čaši vode pa pijte svaka tri sata. Ukupno se pije 5 puta dnevno

Drugi dan: Ista doza, ali samo 3 puta dnevno.

Treći dan: Ista doza, dva puta dnevno, posle ručka i posle večere.

Kako stignete do trećeg dana, simptomi gripa će potpuno nestati.

Sodu bikarbonu i vodu nikad nemojte piti duže od 7 dana uzastopno, piše sajt Econet. ru

Stil.kurir.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top