Ovo seme je čudo za mršavljenje: brzo topi masne naslage i reguliše šećer

pixabay.com

Lepota i zdravlje

Ovo seme je čudo za mršavljenje: brzo topi masne naslage i reguliše šećer

Kinoa – moćna biljka koja čuva zdravlje creva i sprečava taloženje masnih naslaga!

Seme kinoe bogato je raznim nutrijentima, pa ne čudi što se ova biljka smatra supernamirnicom, piše Lovesensa.

100 g kuvane kinoe sadrži 120 zdravih kalorija, od čega 72 % predstavlja voda, a zatim proteini, ugljeni hidrati, masti, šećer i vlakna. Kinoa je bogata manganom, fosorom, folnom kiselinom, gvožđem, magnezijumom i cinkom. Ovo seme je neverovatan alat u procesu mršavljenja jer je bogato proteinima i pomaže da regulišemo apetit.

Kinoa pomaže da duže budemo siti i ubrzava metabolizam. Vlakna iz kinoe čuvaju zdravlje creva, podstiču varenje hrane i smanjuju rizik od gojaznosti.

Kako da smršate uz pomoć zelenog čaja: ako ga pravilno pijete, višak kilograma će nestatiKako da smršate uz pomoć zelenog čaja: ako ga pravilno pijete, višak kilograma će nestati
Bogat antioksidansima, zeleni čaj će delovati blagotvorno na vaše celokupno biće. Pored toga, pomoći će vam u procesu regulacije…
Kinoa sadrži najviše vlakana u odnosu na ostale žitarice, a ima i nizak glikemijski indeks, odnosno smanjuje rizik od prejedanja i pojačane gladi.

Istraživanja su pokazala da kinoa smanjuje loš holesterol, trigliceride i reguliše nivo šećera u krvi. Takođe, još jedna od prednosti kinoe jeste to što ne sadrži gluten.

Kinoa se najčešće jede kuvana i dodaje se u salate, supe, kaše, ali je možete koristiti i kao zamenu za brašno.

Izvor: Lovesensa

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top