SKANDAL NA EVROVIZIJI UTICAO I NA SRBIJU Nevena Božović završila na pogrešnom mestu, evo šta je prava istina

Printscreen

Poznati

SKANDAL NA EVROVIZIJI UTICAO I NA SRBIJU Nevena Božović završila na pogrešnom mestu, evo šta je prava istina

Zbog greške koja se dogodila tokom sabiranja glasova u finalu Evrovizije ustanovljeno je da su pojedine zemlje ostvarile bolji plasman nego što je prvobitno saopšteno, dok su neke, s druge strane, pale na tabeli. To je slučaj i sa Srbijom i Nevenom Božović, koja je takmičenje ipak završila na 18, a ne na 17. mestu.

FOTO: SCREENSHOT YOUTUBE / YOUTUBE

Evropska radiodifuzna unija saopštila je, naime, da je ustanovljeno da je tokom finalne večeri Evrovizije došlo do greške u glasanju kada je reč o beloruskom žiriju. Problem je nastao nakon što je žiri iz Belorusije raspušten posle prve polufinalne večeri jer su prekršili važno pravilo Evrovizije – u jednom intervjuu otkrili su na koji način će glasati. Budući da oni zbog toga nisu imali pravo glasa u finalu, EBU je, prema pravilima, stvorila zamenski agregatni rezultat (izračunat na osnovu rezultata drugih zemalja sa sličnim glasačkim zapisima), kako bi se odredilo glasanje beloruskog žirija za veliko finale.

– EBU potvrđuje da smo otkrili da je zbog ljudske greške korišćen netačan agregatni rezultat. To nije imalo uticaja na izračunavanje bodova izvedenih iz televotinga u 41 zemlji učesnici i pobednik i prve četiri pesme ostaju nepromenjene – navodi se u saopštenju.

Ovo je uticalo na plasman srpske predstavnice, te se ispostavilo da je Nevena u konačnom zbiru glasova imala 89, a ne 92 poena, i da je takmičenje završila na 18. mestu, a ne na 17. kako je objavljeno u velikom finalu.

Tamara Todevska, predstavnica Severne Makedonije, se s druge strane popela na tabeli i zapravo osvojila sedmo, a ne osmo mesto.

Izvor: Blic

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top