Brzo rešenje za veliki problem: 5 genijalnih trikova za začepljen i smrdljiv odvod

Kuća i porodica

Brzo rešenje za veliki problem: 5 genijalnih trikova za začepljen i smrdljiv odvod

Zapušen i smrdljiv odvod je noćna mora svake domaćice jer pored toga što otežava čišćenje i higijenu kuhinje taj neugodan miris se širi svuda po vašem domu.

Svima smeta kad osetimo neugodan miris iz odvoda, ali srećom, postoji jednostavno rešenje za ovaj problem. Sifon, sudoper ili odvod najbolje je čistiti jednom nedeljno. Tako ćete sprečiti nastanak bakterija i stvaranje neugodnih mirisa do kojih najčešće dolazi zbog ostataka hrane koji se talože u odvodu.

Na tržištu postoje razna hemijska sredstva s kojima ćete se rešiti smrada u odvodu. No, često uopšte ne morate posezati za kupovnim sredstvima jer ovaj problem možete rešiti s domaćim pripravcima. Sirće je veoma zahvalno sredstvo tokom mnogih kućnih poslova.

Tako i za uklanjanje smrada iz sifona, sudopera ili odvoda. U kombinaciji sa sodom bikarbonom može biti veoma učinkovit. Napravite otopinu od ova dva sastojka – dovoljna je čaša sirćeta i pola čaše sode bikarbone. Pomešajte ih i usipajte u odvod.

Nakon što pena nestane u odvod ulijte vruću vodu, a ubrzo i hladnu. Ova metoda neće samo ukloniti smrad iz sifona, sudopera ili odvoda, već je korisna i za njihovo odštopavanje. Do neugodnog mirisa dolazi jer se skupljaju ostaci hrane, zbog toga trebate paziti da vam ne idu baš u odvod.

Može doći do začepljenja. Potrudite se da redovno čistite, kako ne bi došlo do toga i skupljanja bakterija. Nema potrebe da koristite hemikalije koje mogu biti štetne po vaše zdravlje. Ovo će ukloniti i najtvrdokornije mrlje, otčepiti odvod i rešiti problem neugodnog mirisa.

Tačan postupak izvedite na sledeći način: – 400 ml sirćeta – 3 kašike sode bikarbone – 5 litara vode Prvo uspite sodu bikarbonu, a onda dodajte malo po malo sirćeta. Pazite jer će zapeniti. Malo pokrijte i pripazite. Ostavite nekoliko minuta da deluje, a onda prospite vodu.

Izvor: infopult

loading...
Nastavi čitanje
Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

To Top