8 grešaka koje ne treba ponavljati i 8 saveta za srećniji život (a da se ne spominje ljubav)

pixabay.com

Lifestyle

8 grešaka koje ne treba ponavljati i 8 saveta za srećniji život (a da se ne spominje ljubav)

Dok god se svet okreće, neminovno ćete praviti greške. I to je u redu. Iz grešaka koje ste napravili možete mnogo toga naučiti, a što vam može pomoći da imate bolju i lepšu budućnost.

Predstavljamo vam osam grešaka koje ste (verovatno) napravili i zašto ih ne trebate napraviti nikad više.

1. Nemojte izbegavati rizik.

Život je rizična stvar. Svaka odluka, svaka interakcija, svaki korak, svaki put kada ujutro ustajete iz kreveta, vi zapravo rizikujete. Istinski živeti znači ustajati i preduzimati taj rizik. Preduzimajte male rizike kako biste ostvarili pun potencijal vašeg života.

2. Ne prepuštajte se strahovima i negativnosti.

Realnost je da se svi ponekad plaše. Kada osećate sumnju, strah, bes ili frustraciju, imajte na umu da ih se veoma lako možete rešiti, kao da povlačite svoju ruku iz plamena. Fokusirajte vaš život na dobrotu, mogućnosti i snove. Ono što počinje u vašim mislima završava u vašem životu. Kontinuirano razmišljajte o putu na kojem želite da budete, neka te misli utiču na vaše postupke i vaša stvarnost će se veoma brzo uskladiti sa vašim mislima.

3. Ne dozvolite neizvesnosti da vas parališe.

Kako vreme prolazi tako ćete i shvatiti – ono što traje-traje; ono što ne traje-ne traje. Vreme rešava većinu stvari, a ono što vreme ne može rešiti, naučićete kako da rešite sami. Ponekad nećete moći jasno da vidite kuda vas život vodi. Ali, znajte da su vaše srce i duša vaši unutrašnji kompasi koji će vam pokazati put kući. Shvatićete da ste prava osoba, na pravom mestu, u pravom trenutku, koja radi pravu stvar. Verujte svom instinktu. Opustite se. Znate šta treba da uradite.

4. Ne radite sve ono što drugi žele da radite.

Život je previše kratak da biste ga provodili pokušavajući da svima udovoljite. Osim toga, to je svakako nemoguća misija.

Bez nerealnih očekivanja i negativnih ljudi
Pravite izbore koji se tiču vas, vaših emocija i vašeg života. Vi ste jedina osoba koja zna šta je najbolje za vas. Uvek prvo slušajte sebe i ono šta vi želite. Sigurno se nećete pokajati.

5. Ne dozvolite istim ljudima da vam stalno crpu energiju.

Ljudi vas ili inspirišu ili vam crpu energiju pa mudro birajte s kim se družite. Nemojte izgubiti dostojanstvo i samopoštovanje pokušavajući da vas neko prihvati, voli i ceni, ako su te osobe pokazale i dokazale da to nisu u stanju. Ako vam je neko ili nešto suđeno u životu i dalje ćete morati da se trudite oko toga, ali sigurno nećete morati da molite.

6. Nemojte imati nerealna očekivanja.

Uvek postoje dva načina koja vam mogu pomoći da budete srećnija osoba: poboljšanje stvarnosti ili smanjenje očekivanja. Često očekujemo da je svet sjajnije, značajnije i zanimljivije mesto nego što jeste. Kada shvatimo da nije, počinjemo da tražimo stvarni svet. Ali, zapravo, ovo je stvarni svet i on je jedno divno mesto. Sebi smo najveći neprijatelji ako očekujemo drugačije. Ako možete naučiti da prestanete očekivati nemoguće savršenstvo u sebi, drugima i svetu koji vas okružuje, moći ćete naći sreću koja vam je uvek izmicala.

7. Nemojte prevideti lepotu malih trenutaka.

Štagod da očekujete – duševni mir, zadovoljstvo, unutrašnji svet u izobilju – to će vam sigurno i doći, ali samo onda kada ste spremni da to i primite otvorenog srca i sa zahvalnošću. Budite zahvalni na malim stvarima koliko god je to moguće, a ne samo na velikim. Svaki trenutak je bitan i svaki trenutak se računa.

9 ključeva za trajnu sreću: da li su novac, uspeh i naporan rad neophodni za sreću…

8. Nemojte se nadati da ćete napraviti manje grešaka.

Niste istinski slobodni sve dok ne date sebi slobodu da pravite greške. Oslobodite se! Probajte nove stvari, slobodno učite i istražujte. Vaš zdrav način procenjivanja potiče iz životnog iskustva, a životno iskustvo potiče od vaših loših odluka koje ste doneli u prošlosti. Morate imati dovoljno hrabrosti kako biste napravili grešku. Razočarenje i poraz alati su koje život koristi da vam pokaže pravi put.

Izvor: Mini Magazin

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top