Žene varaju isto kao i muškarci, samo to bolje kriju!

Ljubav i seks

Žene varaju isto kao i muškarci, samo to bolje kriju!

Žene su se uvek smatrale lošim i nemoralnima ako varaju partnera, dok za muškarce to nije toliko oštro i osuđujuće

Oduvek se verovalo da muškarci više varaju naspram žena. Najnovije istraživanje pokazuje kako su žene sklonije neveri od muškaraca, barem tako tvrdi američka autorka dr Vendneze Martin, a sve je opisala u svojoj knjizi. Sve u što verujemo o varanju je neistina.

Prema njenom istraživanju, žene se mnogo pre nego muškarci umore od monogamnog odnosa, pa tvrdi da je ženski libido opasno podcenjen. Ženama brže dosadi monogamni partnerski odnos nego muškarcima. Većina ih doživljava ozbiljan pad želje u razdoblju od prve do treće godine zajedničkog života.

Kada bi mogle biti s novim partnerom, njihova želja bi se ponovo obnovila, tvrde naučnici. Ženski libido, uništavaju venčani prsten te pripitomljavanje kroz majčinstvo, gde žena posvećena deci nema vremena za realizaciju svoje intimne želje.

Žene se osećaju kao zatvorenice kuće i dece. Ipak rešenja savremenih tehnologija, iako često optuživana, izgledaju kao jedino moguće rešenje. Na primer, nove tehnologije pružaju nove mogućnosti u realizaciji bračne prevare.

Jedna od njih su društvene mreže gde se uz pomoć jednostavnih aplikacija mogu organizovati željeni susreti. Na tim društvenim sajtovima koji se bukvalno zovu tipa „Varajmo“ pored velikog broja nesrećno oženjenih muškaraca isto je bio pozamašan broj i udatih žena koje traže avanturu.

U čemu je poenta? Obrazloženje je kratko i jasno. Žene su se uvek smatrale lošim i nemoralnima ako varaju partnera, dok za muškarce to nije toliko oštro i osuđujuće. Sa tim se žene i bolje sakrivaju u prevarama. Ne varaju samo muškarci, nego to žene bolje skrivaju.

Sindrom Madam Bovari: Kad ispraznost braka i idealizacija ljubavi dovedu do psihičkog poremećaja!

Izvor: B92.net

loading...
Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

To Top