Pregurala sam 40 godina braka: Ovo mi je spaslo zdrav razum!

pixabay.com

Ljubav i seks

Pregurala sam 40 godina braka: Ovo mi je spaslo zdrav razum!

Brak nije lak, a daleko od toga da je bajka. Ako se postupimo ovako, ne mora da bude mučenje

Kada ulazimo u brak, svi zamišljamo da ćemo od tada živeti „zauvek srećno“. Malo ko zna da je brak naporan posao, koji nikad ne prestaje.

Teraput Vinifred Reili, govori o onome šta je naučila tokom 40 dugih godina braka:

– Brak je partnerstvo, a ne ropstvo. Ni vaše, ni njegovo.

– Važno je preuzeti odgovornost za teškoće na koje nailazite u braku. Daleko je lakše optužiti partnera, ali to nije zdrav odnos.

– Oboje ste različiti i to znači sledeće: ili ćete imati uzbudljiv i magičan život, ili ćete se međusobno poubijati. Izbor je na vama. Ako ste dovoljno fleksibilni pretvorićete vaš brak u životnu avanturu i uzbudljivo putovanje.

Psihoterapeut Litvak ženama: Ako ovako postupite, muž će vas obožavati!

– Ako vam je dovoljno stalo da se nešto reši, napravite prvi korak. Partner će vas slediti. Ne čekajte na njega da prvi reši vaše zajedničke probleme.

– Uvek pitajte partnera za mišljenje i saslušajte ga bez predrasuda. Samo tako možete da uvidite kako će vas to dovesti do zajedničkih interesovanja.

-Opraštanje je ključna stvar za vaš brak. Oboje ćete napraviti bezbroj grešaka, i lako ćete se nositi sa tim greškama ako jednog dana zajedno opstanete u braku.

– Nikad ne očekujte da će partner da reši sve vaše probleme. Sasvim je normalno da po nekad vi „b“ više, a nekad to radi on. Ključno je razumevanje i da svi daju najviše što je u njihovoj moći.

– Bez obzira koliko ste zauzeti ili u gužvi nikad ne zaboraviti poljubac kad se vidite i kad se pozdravljate.

– Nikad nećete naći osobu koja misli i radi isto kao i vi – i to je sasvim normalno. Što pre to shvatite pre ćete se pomiriti sa činjenicom da ni vi ni vaš partner niste savršeni i da se greške dešavaju.

Kad se vaš muž zaljubi u drugu ženu: Psiholozi kažu da imate samo jedan izbor!

– Život prolazi munjevitom brzinom, što manje vremena provedete u svađi oko nebitnih stvari to bolje. Sledeći put kada vas iznervira nešto kod partnera, samo se zapitajte da li će to biti vašno sutra.

Što manje razmišljate i raspravljate o trivijalnim stvarima vaš život, ali i brak biće srećniji!

Izvor: Stil

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

Popularno

To Top