NE ŽURI: Evo šta radi Megan Markl kako bi se vratila u formu koju je imala pre porođaja!

instagram

Poznati

NE ŽURI: Evo šta radi Megan Markl kako bi se vratila u formu koju je imala pre porođaja!

Ide korak, po korak…

Megan Markl je jednima simpatična, drugima nije, ali to nije ni bitno – važno je da se napokon pojavila jedna uticajna, poznata ličnost koja želi da stvari prikaže onakvim kakvim jesu.

Verovatno se sećate da su je svi hvalili što se dva dana nakon porođaja pojavila u beloj haljini koja je istakla njen posttrudnički stomak – baš onakav kakav treba da bude, jer nijedna žena nije „ravna kao daska“ 48 sati nakon porođaja, mada to mnoge skrivaju.

Elem, ponovo stižu pohvale za bivšu glumicu, a sada vojvotkinju, zbog toga što ne žuri da odmah vrati staru liniju nakon porođaja, navodi Mondo.

– Ona zaista ne žuri u tome – kaže ekspert za kraljevsku porodicu Kejti Nikol.

Pre trudnoće je Megan trenirala pilates, trčala i praktikovala vinjasa jogu, a sada se novopečena mama fokusira na restorativnu jogu – reč je o jogi koja ne zahteva nikakvo naprezanje, već je cilj opuštanje tela.

– Kažu da je ova vrsta joge sve što radi nakon porođaja – dakle, ništa naporno – kaže Kejti Nikol.

Megan Markl Foto: Profimedia
– Kao što sam rekla, njen pristup je holistički, nežan. Prirodno je da se još uvek navikava na majčinstvo, a sa tim ide i lagana fitnes rutina.

Strani mediji su pisali o tome da je Megan u trudnoći jako nedostajala joga, te da je par napravio i joga studio u svom domu u Vindzoru. Ipak, čini se da je vojvotkinja odgovorna prema svom telu i zdravlju, tako da ne žuri da započne naporne treninge, dok se sasvim ne oporavi od porođaja.

Upravo to je savet i zdravstvenih stručnjaka, koji kažu da se napornije fizičke aktivnosti ne preporučuju prva tri meseca nakon porođaja.

– Kada osetite da ste spremne za to, počnite prvo laganim šetnjama, možete i da gurate kolica. Zatim pratite svoj tempo i vremenom polako ubrzavajte korak i produžavajte šetnje. Gledajte da dođete do 30-minutnih šetnji svakodnevno, ako možete – piše u zvaničnom saopštenju britanskih lekara.

Tu se takođe dodaje da nije preporučljivo raditi bilo kakve napornije vežbe prvih 12 nedelja nakon porođaja.

– Izbegavajte i plivanje dok ne prođe barem sedam dana od kako ste prestali da krvarite, i dok ne obavite postnatalni ginekološki pregled.

Izvor: Srbija Danas

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top