ANA IVANOVIĆ TEK SADA JE OTKRILA PRVE TRENUTKE SA SINOM LUKOM: „Za bebu je rođenje šok, insistirala sam na tom prvom kontaktu, koža na kožu“

Poznati

ANA IVANOVIĆ TEK SADA JE OTKRILA PRVE TRENUTKE SA SINOM LUKOM: „Za bebu je rođenje šok, insistirala sam na tom prvom kontaktu, koža na kožu“

Ana koja je ponovo u drugom stanju sa suprugom Bastijanom Švajnštajgerom, kao nacionalna ambasadorka UNICEF-a u Srbiji govorila je na temu roditeljstva. Ona je na početku intervjua objasnila kako se ona spremala za dolazak prvog naslednika.

Ana IvanovićFOTO: INSTAGRAM / INSTAGRAM
Ana Ivanović

– Mislim da je važno da se pripremimo za ulogu roditelja, jer svako ima svoje izazove. Meni su puno pomogle informacije od Unicefa i iz ostalih knjiga. Ipak dobiješ iz njih neko osnovno znanje jer je prvih nekoliko nedelja sa malom bebom, pogotovo prvim detetom, jako teško pogotovo za majku – rekla je Ana i dodala da joj je prvi kontakt sa sinom bio i te kako važan:

Od kada se porodila Ana je vrlo podređena svom sinu i trudi se da mu ispuni sve želje. Prema njenom mišljenju, jako je bitno da decu pustimo da sami razvijaju svoju kreativnost i budu slobodni, a ne da im roditelji nameću njihove stavove.

– Jako se puno igram sa Lukom i pokušavam da ga inspirišem i navedem da sam dođe do svojih iskustava i zamisli. Od samog početka sam mu dosta pričala i puštala muziku, iako se misli da deca to ne razumeju. Od rođenja je taj naš kontakt postojao i to sam nastavila da radim i vidim da mu to prija. Mislim da je važno da deci damo mogućnost da istraže ono što njih zanima, a ne da im namećemo svoje ciljeve ili predrasude. Svako dete u određenom periodu razvija ono što je njemu lepo i prikladno za njegov uzrast i roditelji u tome treba da ih inspirišu – navodi bivša teniserka i objašnjava da obožava da čita zajedno sa mezimcem:

– Luki čitam knjige od samog pocetka. Sa dve – tri nedelje sam već počela da mu čitam i stvarno voli knjige i voli da se igra sa njima. Svaki put kad se probudi prvi kontakt mu je sa knjigom da se malo razbudi i onda kreće akcija – objasnila je Ana.

Izvor: Blic

loading...
Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

To Top