Ne boj se mojih reči, već moje tišine – Moja je ćutnja puno opasnija od mojih reči

pixabay.com

Ljubav i seks

Ne boj se mojih reči, već moje tišine – Moja je ćutnja puno opasnija od mojih reči

Moja tišina može uništiti mnogo više nego što će moje reči ikada

Ne brini kad vičem na tebe ili kada te za nešto optužujem. Ne brini kad sam se istresem na tebe i pošaljem ti duge eseje, objašnjavajući ti zašto sam ljuta. Ne brini kad ti pokucam na vrata usred noći, jer sam povređena. Ne brini kad plačem noću zbog nečega što si mi rekao.

To su sve prikazi ljubavi, svi plaču za tvoju pažnju i sve su ti to dokazi koliko te volim. Ali zabrini se kada su moje poruke samo jedna reč. Brini kada se prestanem s tobom svađati, zabrini se kada ti prestanem kucati na vrata i brini kada prestanem plakati, kada prestanem govoriti i kada prestanem reagovati.

Jer to znači da više nisi vredan svađa, nisi vredan ljutnji i tvoj plamen kojeg si nekada koristio kako bi spalio moju strast, sada se ohladio. Jer moja je ćutnja puno opasnija od mojih reči, moja tišina može uništiti mnogo više nego što će moje reči ikada.

Moja ćutnja znači da više nisi taj koji zaokuplja moje misli, jer nisi vredan sve te buke. Vidiš, ja volim reči, ja živim za reči, mogu pisati zauvek, jer reči mogu osetiti, jer dolaze iz srca, jer one predstavljaju moju dubinu i zato što su iskrene.

Ali mrzim tišinu. Nije mi ugodno s rečima koje su neizrečene, nije mi ugodno živeti s osećajima koje su ostavljene bez nadzora i zanemarivanjem srca. Moje reči su moja ljubav, moja tišina je moj odlazak, to je početak kraja. Moja ćutnja znači da mi nije stalo, moja tišina znači da ne zaslužuješ moje reči i moja ćutnja znači da odustajem od tebe.

Moja ćutnja je odgovor na tvoju tišinu. Tako se ja nalazim s tobom. Dakle, ne boj se mojih ushićenih argumenata, sve su to pokazatelji tebi da me upoznaš. I suze koje ne mogu zadržati, jer mi značiš sve. Ne boj se njih, ceni ih, one su pokazatelji da želim ostati, moje ti suze pokazuju da se želim svađati s tobom, jer ja želim ostati s tobom. Želim se boriti za tebe.

Ali zabrini se kada sve to stane. Uplaši se dana kada sve utihne, strahuj od noći kada me povrijediš, a ja se samo osmehnem, strahuj od noći kada me budeš zadirkivao, mazio, a ja ne budem reagovala. Jer će to značiti da sam spremna ići, to znači da sam spremna otići, a to znači da sam spremna nestati.

zdravaisretna

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

To Top