16 mudrih i isceljujućih poruka iz Indije: kako da zavolite sebe i hodate hrabro putem svojih snova

pixabay.com

Lifestyle

16 mudrih i isceljujućih poruka iz Indije: kako da zavolite sebe i hodate hrabro putem svojih snova

Poruke iz Indije o praštanju, životu, ljubavi i sreći! Evo kako da privučete mir i ostvarenje želja u svoj život…

Ana Šahnazarova je 3 meseca putovala po Indiji. Vrativši se kući, oduševljena sa onim što je naučila tokom svog inspirišućeg putovanja, podelila je ovih 16 neverovatnih poruka!

1. Uvek budite u sadašnjem trenutku

Budite uvek tamo gde vam je lepo, ali nemojte nigde da žurite. Ako osećate da bi trebalo da budete na drugom mestu, krenite tamo kuda vas vodi vaš unutrašnji glas.

Ali nemojte da zaboravite, nije nužno da idete negde da biste nešto pronašli. To je vrlo suptilna činjenica. Smisao je da budete uvek prisutni.

2. Pustite (dozvolite) da sve bude baš tako kako jeste

Ne pokušavajte da kontrolišete druge ljude i događaje. Ne planirajte, ne očekujte, ali priželjkujte. Opustite se.

„Naučite da stanete i napraviti pauzu – pauzu u kojoj se ništa ne događa.“

Nemojte uvek da budete oni koji traže, dopustite da se u vašem životu sami od sebe ljudi pojavljuju, a događaji da se zbivaju. Jer, i jedno i drugo se ne pojavljuje bez razloga u vašem životu.

3. Delite slobodu

Dajte sebi slobodu da budete ono što jeste, a drugima dopustite da budu ono što oni jesu, makar i drugačiji od vas. Zapamtite, svako ide svojim putem i ima svoje vlastite lekcije. Ako se vaši putevi ukrste – odlično, ali ako se raziđu – opet je dobro, jer sve što se događa nosi u sebi dobrobit za vas, za njih, za svih…

4. Ne bojte se

Nikad i ničega. Menjajte način na koji obavljate svakodnevne stvari. Ako osetite da morate nešto reći ili nešto napraviti, učinite to i ne obazirite se na formalne prepreke kao što su „ali već imam povratnu kartu“, „ali za to nemam novac“ ili uobičajeno „neću uspeti“. Izaberite slobodu, a ne strahove.

5. Manje je više

Ne pokušavajte da imate sve i odmah. Sve što je potrebno uvek ćete i dobiti, a kad nešto nedostaje, doći će vam od sestre, brata, prijatelja ili slučajnog stranca. Budite umereni u svemu.

6. Nemojte se vezivati za ljude

Inače nećete dobiti namenjeno iskustvo. Ionako nikad nećete ostati sami jer bilo gde da odete upoznaćete ljude koji su „svoji“, koji će vas oduševiti, inspiririsati i ispuniti. Kad se vaši putevi raziđu, koliko god trčali za osobom, nećete ostati zajedno, a od svojih, koliko god bežali, nećete moći da pobegnete.

7. Oprostite se

S osmehom, s ljubavlju, od svih i zaboravite sve. Ali nikad to ne smatrajte opraštanjem zauvek, jer ništa nikad nije konačno. Uvek recite „hvala ti i vidimo se.“

„Ne možete izgubiti nešto čega nemate i ne možete dobiti nešto što je već vaše.“

Pronađite svoje mesto, ljude i trenutke iz snova
8. Uvek voda

Budite voda. Pamtite princip morskog talasa: talas dolazi i odlazi. I taj princip vredi za sve: stanja, osećanja, ljude, stvari. Ništa nije statično. Mi živimo u svetu kretanja. Zato se ne zadržavajte u jednom stanju, jer će se i ono promeniti. Ništa ne možemo zadržati, zato i ne pokušavajte to da napravite, nego budite zahvalni na tom trenutku dok on traje.

9. Slušajte svoj unutrašnji glas

Slušajte savete drugih, ali postupajte kako vam govore vaša osećanja. Da sam na mom putovanju postupala kako su mi govorili drugi ljudi, nikad ne bih otišla u Varanasi, nikad ne bih pronašla grad svojih snova i još uvek bih se bojala svega i živela u okovima. Slušajte sebe. Uvek.

10. Imajte poverenje

U ljude, u svemir, u Boga, zovite to kako god želite. Verujte da sve što se događa u vašem životu, događa se za vaše dobro. Čak i u najtežim trenucima.

11. Posvetite nekoliko minuta dnevno sebi

Radite šta god želite, meditirajte, crtajte, pišite, šetajte ili samo uživajte u tišini. Čak i nekoliko minuta će vam pomoći da uvidite šta vam je potrebno, a šta je bilo izazvano umom, drugim ljudima, iluzijama…

12. Volite sebe

Poštujte svoje želje, snove, telo. I znajte da VI MOŽETE IMATI SVE. Sve je moguće.

Najbolje skrivena tajna svih vremena: legenda o bogu u vama…

13. Delite

Svima i uvek. S prijateljem, s beskućnikom, s psom… i nikad ne očekujte ništa zauzvrat. Kako je govorio moj Guruji: „Ji, if you only feed yourself, you’re not doing much benefit.“ (Ji, ako hraniš samo sebe, ne radiš ništa previše korisno.)

14. Zaželite želju

Ali budite oprezni šta želite, jer to će se i ostvariti. Budite maksimalno precizni kad formulišete želje.

15. Da bi ste mogli da obućete novu košulju treba prvo da skinete staru

Doslovno i metaforički.

16. Putujte

I najbolje – putujte sami. Jer gde god idete, svi su uvek sa vama.

Izvor: Atma

loading...
Nastavi čitanje
Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

To Top