Ja sam živi dokaz da možeš imati trbušnjake u menopauzi: Smršala sam tek kada sam napunila 40. godina! (FOTO)

Printscreen

Lepota i zdravlje

Ja sam živi dokaz da možeš imati trbušnjake u menopauzi: Smršala sam tek kada sam napunila 40. godina! (FOTO)

Natali je odlučila da bude zdrava. Izbacila je iz ishrane ono što joj škodi, a uključila je vežbanje. Evo kako je postigla sjajnu liniju u 47. godini

Kada je napunila trideset i nešto godina, Natali Džil se razvela od muža, spakovala stvari i sabebom počela novi život. Bila je usamljena i gojazna. Pošto je po zanimanju nutricionista, znala je da nešto mora da promeni kako bi postala zdravija.  Počela je da jede više prirodnih namirnica, a dnevno je vežbala 15 minuta. 

„Osećala sam se previše starom, previše slomljenom, previše debelom i depresivnom da bih bilo šta uradila. Moja bedra su se trljala kako sam koračala, vrat mi je bio debeo, a hormoni u totalnom rasulu. Stalno sam bila mrzovoljna i gladna,“ priča iskreno Natali.

Kada je počela da vežba, njeno telo je počelo da se menja. Znatno je izgubila na težini. Kada je na sebi videla promenu, napustila je posao koji je nije zadovoljavao i posvetila se treninzima. Vremenom je oblikovala svoje telo, dovodeći ga do savršenstva.

Sa 39 godina je postala fitnes model i pojavila se na nekoliko naslovnih strana časopisa posvećenih zdravlju.

Sada, Natali ima 47 godina i njeno zdravlje je  na vrhuncu. Ona poručuje svima kako nikad nije kasno za vežbanje i kako je moguće da svaka žena obrnuto stari, da pokrene sat unazad.

Bez obzira da li imate 45, 55, ili 65 godina, možete se osećati fantastično, samo ako nešto preduzmete u vezi svog zdravlja.

Svaka žena kada uđe u menopauzu, suočava se sa mastima koje se nakupljaju u predelu stomaka i butina. Metabolizam se usporava, osećamo se tromo i staro. Međutim, sve se može preokrenuti.

Natali smatra da je osnovno pravilo da se promeni mišljenje: prestanite da razmišljate o hrani kao o udobnosti ili uživanju. Nemojte da živite da biste jeli, jedite da biste živeli.

Prava hrana će učiniti da preokrenete proces starenja. Natali savetuje da se tokom 10 dana pridržavate ovih pravila:

Prestanite da tražite utehu u hrani

Dovoljno ste stari da znate šta je zdravo a šta nezdaravo. Stoga, iz ishrane izbacite slatkiše i grickalice. Jedite zdrave i sveže namirnice. Kuvajte sebi ručak. Uživajte u hrani, ali jedite odabrano i po malo.

Jedite proteine

Oni su izuzetno zdravi za vaše mišiće i održavanje metabolizma.  Stoga, obavezno jedite meso, ribu i jaja. Neka vam sva tri obroka sadrže proteine. Vodite računa da porcije mesa ne budu veće od vašeg dlana.

Masnoće nam trebaju da bismo živeli

Stoga ne zaboravite da jedete maslinovo ulje, avokado ili semenke koje sadrže masnoće, ako i orašaste plodove.

Skrobasto povrće neka vam uvek bude na meniju

Skuvajte šargarepu i cveklu, stavite malo maslinovog ulja i so i dobili ste zdravu salatu koja čuva vaš struk. Tajna je u suzdržavanju. Malo jedite, osećaćete se mnogo bolje.

Povrće i sveže voće je vaša sigurna karta

Iskoristite leto. Jedite što više voća i svežeg povrća. Ti proizvodi su puni vlakana i izuzetno su zdravi. Samo tako ćete postići idealnu težinu.

Šećer izbacite

Šećer i menopauza ne idu zajedno. Ako hoćete da se dobro osećate u menopauzi, prestanite da jedete  slatkiše. Jedini izvor šećera neka vam bude voće.

 

Pijte vodu

Pre svakog obroka popijte čašu vode. Ako osetite iznenadnu glad, popijte čašu vode, sačekajte malo pa onda jedite. Samo tako ćete kontrolisati težinu.

Vežbajte

Ako do sada niste vežbali, sada je vreme da počnete. Šetajte. Šetajte, hodajte, trčite…. Svaki dan se krećite što više. 

Vežbanje će u menopauzi smanjiti rizik od demencije, poboljšaće pamćenje i pomoći će u borbi protiv Alchajmerove bolesti. Vežbanje će poboljšati vaš san, smanjiti umor i anksioznost, poboljšati samopouzdanje i smanjiti vrele talase.

Predlog vežbanja:

Natali savetuje da vežbate što više. Međutim uz svakodnevnu aktivnost: hodajte do pijace, manje koristite automobil ili autobus, a više hodajte, dodajte i trbušnjakečučnjeve plank.

Dovoljno je 10 minuta dnevno pa da imate savršenu liniju čak i u menopauzi!

Izvor:Stil.kurir.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top