Psiholog Sergej Lazarev: „Ako želite da budete sretni – Nikad i nikome se ne žalite“

pixabay.com

Lifestyle

Psiholog Sergej Lazarev: „Ako želite da budete sretni – Nikad i nikome se ne žalite“

Onaj ko može da izdrži veliku tugu može da izdrži i veliku sreću

Svaka bolest, bilo da je povreda ili uticaj virusa kod osobe obavezno razvija agresiju u duši. Sergej Nikolajević Lazarev je ruski psiholog koji je osamdesetih godina prošlog veka napravio veliko istraživanje u pokušaju da pronađe uzrok između čovekovog pogleda na svet i događaja koji mu se dešavaju.

Izdao je 29 knjiga koje su dostigle veliku popularnost. Izdvajamo najzanimljivije citate doktora Lazareva:

1. Pre istraživanja nisam razumeo zašto u kulturi postoji pravilo koje zabranjuje čitanje za vreme obroka. Ispostavilo se da obrok sa knjigom ili ispred TV ekrana može da traumatizuje dušu osobe, jer tokom obroka informacije slobodno teku do podsvesti.

2. Svaka bolest, bilo da je povreda ili uticaj virusa kod osobe obavezno razvija agresiju u duši.

3. Zašto se neko odaje alkoholizmu ili drogama? Osoba treba da voli svet oko sebe, i ako ne oseća ljubav prema svetu, u njegovoj duši se razvija osećaj nelagode, počinje mentalna agonija.

Čovek pokušava da priguši bol barem nekim sredstvima. To dovodi do zavisnosti od droge, alkohola i td. Prvi uzrok zavisnosti i alkoholizma je smanjen nivo ljubavi u vašoj duši. I takvo stanej nastaje zbog jakih uvreda, zbog potiskivanja ljubavi prema ljudima.

4. Daću vam savet kako da živite srećno i dugo: Nikad se ne žalite nikome ni o čemu. Ni sudbini, ni Bogu, ni prošlosti, ni ljudima…. Spolja se ponašajte kako želite, iznutra – svaka tvrdnja koju imate je program za uništenje osobe kojoj ga postavljate. Ćelija se ne može žaliti organu na osnovu svojih ličnih interesa. Ne može, jer je to onda program za rušenje tela. Takva ćelija je odbijena, bolesna…

5. U svakodnevnom životu često dopuštamo da loše govorimo o ljudima, o sebi, o našoj sudbini. Ispostavilo se da ova navika uništava osobu…

6. Moguće je stvarno promeniti situaciju oko sebe ako samo promenimo sebe. Prva stvar koju moramo da promenimo je da odustanemo od želje da kontrolišemo situaciju. Shvatite da je sutuacija u osnovi radi za vas.

7. Onaj ko može da izdrži veliku tugu može da izdrži i veliku sreću.

8. Ne možeš da se moliš i da veruješ onom kojeg mrziš. Svako direktno nezadovoljstvo Bogom odražava se na našu dušu. U kritičnim situacijama čovek počne da se moli i njegova molitva ne deluje. Ukoliko ste nezadovoljni državom, društvom, porodicom, partnerom, nezadovolji ste sa sobom – sve je to podsvesna ljutnja prema sebi, prema Bogu.

Izvor: infpult

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top