Izgledajte besprekorno u zrelim godinama: 8 tajni žena koje stare sa stilom!

pixabay.com

Lepota i zdravlje

Izgledajte besprekorno u zrelim godinama: 8 tajni žena koje stare sa stilom!

Bez obzira koliko godina punite, ako sledite ove savete izgledaćete svežije i lepše

Svaka žena želi dobro da izgleda i da se sjajno oseća u svojoj koži. Neke dame imaju više samopouzdanja, neke manje i svako životno doba nosi svoje prednosti.

Starenje je potpuno prirodan proces kojeg ne treba nijedna žena da se plaši.

Zrele godine nose veće iskustvo, samopouzdanje i ako ih žena nosi sa ponosom, izgledaće bolje i zračiće posebnom energijom.

Otkrivamo vam nekoliko trikova uz pomoć kojih ćete od glave do pete stariti sa stilom.

Smanjuju rutinu njege kože

Za razliku od drugih žena koje isprobavaju i koriste dosta proizvoda, one na svoju kožu stavljaju najviše tri proizvoda.

Američki dermatolog Lans Braun tvrdi kako prvenstveno korišćenje kreme za sunčanje u kombinaciji s hidratantnom kremom čuva mladost koži.

Kreme koje sadrže retinoide imaju i puno vitamina A, te su čaroban dodatak koji može da stimuliše kožu.

Bave se fizičkom aktivnošću

Bavljenje sportom je odlično i za zdravlje, a ne samo za održavanje vitke linije. Stoga, gledajte da upražnjavate fizičku aktivnost u bilo kom obliku. Ukoliko nemate vremena za redovne treninge, dovoljna je i šetnja, vožnja biciklom ili plivanje.

U istraživanju u kojem su učestovale starije odrasle osobe, one koje su se puno kretale bile su psihološki na jednakom nivou kao puno mlađi ljudi. I njihova koža je izgledala mlađe – ako su se redovno bavile nekim sportom.

Ne koriste jaku šminku

Mnoge žene misle da će izgledati lepše ako prekriju bore, tamne mrljice i podočnjake s brdom šminkom. Ali time samo postižu suprotan efekat.

Bolje nanosite polako sloj po sloj kako bi koža mogla da preuzme boju. Počnite s finim korektorom s kojim ćete nežno prekriti mrljice ili akne. Izgledaćete prirodnije, verujete!

Zatim stavite tanki sloj pudera na kožu. Na kraju matirajte lice prozirnim puderom – ali jedino T-zonu. Na taj način ćete izgledati prirodno.

Neguju ruke

Lice i ruke ‘upiju’ tokom života najviše sunčeve svetlosti, što kožu čini starijom. Zbog toga – osim nege lica – voditeračuna i o nezi ruku.

Zrače samopouzdanjem

Svaka žena koja ponosno nosi svoje zrele godine i uživa u njima zrači samopouzdanjem! Trik je u tome da ne pokušavaju da izgledaju mlađe, nego su ponosne na svoje godine.

Ako želite da izgledate mlađe, učinak će biti suprotan. Budite verne sebi i zadajte cilj da izvučete najbolje iz svoje starosti.

To potvrđuju i rezultati istraživanja Univerziteta Yale koji su pokazali da ljudi sa pozitivnim stavom i samopouzdanjem žive 7,5 godina duže!

Razmišljaju o svom stilu i prate trendove

Kako starimo, treba i da menjamo svoj stil odevanja. Odevne komade koje smo nosile sa 25 godina treba da izbacite iz garderobera.

I frizuru treba da promenite s vremena na vreme. Imajte poverenja u sebe, pratite aktualne trendove ipronađite svo stil – koji će odgovarati vašim godinama i životnom stilu.

Ne sakrivaju sedu kosu

Ako žena ne sakriva svoje sede vlasi i nosi ih s ponosom, izgledatće fenomenalno!

Ali, frizura treba biti moderna. Na primer, možete se odlučiti za dugački bob ili pixie-cut.

Dovoljno spavaju

„San za lepotu“ nije mit! Kvalitetan san i odmor je ujedno i najbolji anti-ejdžing tretman za kožu.

U jednom istraživanju iz 2015. godine naučnici su otkrili da san regeneriše kožu na prirodan način. Dakle, što više spavate, koža će vam sjajiti i izgledati mlađe.

Izvor: Stil

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top