Jednostavan trik: Evo zašto biste u ormaru trebali držati teglu s rižom

pixabay.com

Kuća i porodica

Jednostavan trik: Evo zašto biste u ormaru trebali držati teglu s rižom

AKO u svom ormaru ili domu imate problema s neugodnim mirisima ili jednostavno želite da vam prostorije i odeća ugodno mirišu, ovaj brz i jeftin trik idealno je rešenje za vas. Za izradu mirisa biće vam potrebne samo četiri stvari koje već verovatno imate kod kuće: riža, tegla, gaza i eterično ulje željene arome.

Teglu napunite s jednom do dve šalice riže kojoj ćete dodati 10-20 kapi eteričnog ulja. Poklopite je i dobro protresite kako bi se ulje ravnomerno rasporedilo po zrncima riže. Potom skinite poklopac, uzmite komadić gaze dovoljan da pokrije otvor staklenke te ga prekrijte i učvrstite gumicom.

Ovaj miris je puno efektniji, jeftiniji i prirodniji od kupovnih mirisa za ormare prepunih hemikalija. Vaša će odeća uvek mirisati izvrsno, baš kao i cela prostorija čim otvorite vrata ormara. Osim toga, možete ga staviti u kutove prostorija ili ladice kako bi cela prostorija uvek dobro mirisala.

Ako primetite da miris postaje slabiji, sve što trebate napraviti je ponovno zatvoriti i protresti teglu. Ovaj „uradi sam“ miris deluje od četiri do šest meseci, zavisno o količini vlage u prostoru.

Izvor: index.hr

Nastavi čitanje
Pročitajte i...
Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top