Nisam ti ja za “modernu” ljubav!

pixabay.com

Ljubav i seks

Nisam ti ja za “modernu” ljubav!

Previše sam zrela da bih igrala igre. Neću moliti za tvoju pažnju. Neću te uveravati zašto bi trebao odabrati baš mene između svih ostalih. Ako se dvoumiš između mene i druge opcije, odaberi tu drugu. Ne želim biti naknadna zamisao.

Previše sam zrela da bih čekala da shvatiš moju vrednost. Nemam problema s polaganim prihvatanjem stvari, niti moram hitno upoznati tvoje roditelje i useliti u tvoj stan.

Ali imam problema kada se radi o komunikaciji koja se odvija samo preko poruka, bez ikakvog susreta licem u lice.

Imam problema kada već nedeljema naš odnos nema definiciju. Imam problem sa sumnjom i neodlučnošću.

Previše sam zrela da bih igrala igre. Ako pokušavaš igrati grubo i koketirati s nekim drugim, spominjući koliko te druge žele, delujući kao da je tvoj raspored previše napunjen da bi napravio mesta za mene, onda ću pretpostaviti da nisi zainteresovan i krenuti dalje.

Neću moliti za tvoju pažnju. Neću te uveravati zašto bi trebao odabrati baš mene između svih ostalih.

Ako se dvoumiš između mene i druge opcije, odaberi tu drugu. Ne želim biti naknadna zamisao. Želim biti jedina.

Previše sam zrela da bih se pretvarala. Ako kažeš nešto što me zbunjuje, neću noću ostajati budna i ponavljati reči pokušavajući shvatiti što misliš. Ako se nepristojno ponašaš prema meni, neću čutati kako bi delovala mirno. Postaviću ti pitanja.

Ja ću razgovarati. Otkriću svoje osećaje umesto da držim masku. Neću izbrisati svoje osećaje da bi se ti osećao bolje. To nije moj stil. Neću gubiti vreme na slušanje tvojih priča ako nisi spreman reći da sam tvoja.

Neću uložiti svu moju energiju u tebe kada nisi siguran je li naš odnos onaj pravi i ima li budućnost.

Neću pristati na sve što si voljan dati kad imam jasnu viziju onoga što želim i ono što ja želim je predanost. Ono što želim je neko ko se ne plaši ostati odan.

Previše sam zrela da bih se osećala neugodno što sam sama. Više ne lažem sebi o tome kako se svake godine povećavaju šanse da ću umreti sama.

Više ne mislim da bih bila sretnija u vezi. Dobro mi je i samoj.

Ako dođe do odnosa koji ima smisla, rado ću to prihvatiti. Ali sve do tada – iako sam zaglavila s ljudima koji traže da stvari budu opuštene i nikada ne kažu što to zapravo znači – radije bih ostala sama.

thoughtcatalog/Prevela: Suzana Prnjak za atma.hr

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

To Top