Negativne misli o drugima su u vama, nisu u njima!

pixabay.com

Lifestyle

Negativne misli o drugima su u vama, nisu u njima!

Vas razaraju, ne njih! Tu gubite samo vi. Drugi i ne znaju što se u vama zbiva. Oslobodite se toga otrova, otrova koji rastače vašu dušu. To je cena vašeg mira. Prestanite biti okupirani drugima! Živite svoj život.

Da bi se oslobodili potrebe da ogovarate, kritizkujete, napadate, omalovažavate, ponižavate druge, morate se pre toga očistiti od negativnih misli u sebi koje imate o njima.

To je cena vašeg mira. Zato se uvek na početku preispitajte koliko ih dobro poznajete, možda samo nešto površno znate o njima ali sigurno ne znate celu priču koju su prošli.

Negativne misli o drugima su u vama, nisu u njima!

Koliko puta se dogodilo, kada je izašla iz vas neka loša riječ o drugome, da ste se kasnije bojali da će to doprijeti do njih, razara vas taj osjećaj podvojenosti u kojem se želite drugima svideti i u kojem vam idu na živce, potreba da im se približite, ali i da pobegnete što dalje o njih kada ih malo bolje upoznate.

Koliko je noći prošlo u kojima ste zabrinuto razmišljali o drugima, ne o sebi?

Negativne misli o drugima su u vama, nisu u njima!

A ta negativnost nije samo misao, to je razbijanje vašega duha, uništavanje vaše snage, gubljenje vašega fokusa na važne stvari u vašem životu. I kada na koncu sve zbrojite i oduzmete, shvatite da s tim negativnim mislima o drugima najviše gubite samo vi, zapravo gubite samo vi. Oni i ne znaju što se u vama zbiva, zašto im idete na živce i zašto se ponašate tako kako se ponašate.

Prestanite biti okupirani drugima! Živite svoj život.

U mislima gledajte svoj put, a ne njihov put.

Tek kada tu iskreno zavolite sebe vaša ljubav će dopreti i do njih i počeće ih menjati. Budite jaki kada se suprostavljate svojim lošim mislima, to je vaš najveći neprijatelj, nisu to drugi.

Otvorite se i komunicirajte i kada to napravite, počeće pucati svi zidovi. Tada ćete videti koliko ste slični i bliski i nećete više imati potrebu negativno misliti o njima.

Mario Žuvela

Izvor: atma.hr

Nastavi čitanje
Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top