Ona je najlepša srpska pevačica i publika je obožava!

instagram

Poznati

Ona je najlepša srpska pevačica i publika je obožava!

Pevačica Lena Kovačević poslednjih godina svrstala se na pijedestal dama koje mudro planiraju svaki potez u svojoj karijeri, ali i privatnom životu, a publika je na kraju oduševljena.

Majka je dva dečaka Vuka i Teodora, iza sebe ima velike hitove, te gotovo da ne postoji nastup na kojem ne traže njenu pesmu. Godinama je živela izvan granica Srbije, a onda ju je ljubav prema domovini vratila u Beograd.

Ali kako je zapoteča karijera Lene Kovačević? Nakon što je završila osnovnu i srednju muzičku školu zaputila se u Holandiju gde je diplomirala džez pevanje na prestižnom Muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu.

Vraća se u Srbiju gde planira da uplovi u muzičke vode, a do tada je svirala sa brojnim bendovima gde stiče veliko iskustvo.

– Prvu klavijaturu koju sam kupila u Amsterdamu, kad se upali, prva sint boja koja se pojavi – slučajno se zove Lena. (Razumete da sam je morala kupiti). Godinu dana usnimavala sam razne neke „padove“ u jednom potkrovlju gde sam živela tokom studija u blizini Vondel Parka, zaljubljena u boje i „beat“ pesme „Dubine“ koje su evo nekoliko godina kasnije ostvarile taj san – izjavila je pre nekoliko meseci Lena Kovačević, prisećajući se svojih početaka.

Srpska javnost prvi put ju je upoznala na televiziji kada se pojavila u jednoj sceni filma „Profesionalac“ gde kadar deli sa Momčilom Bajagićem Bajagom. Film je premijerno prikazan 2003. godine, a smatra se jednim od najboljih srpskih filmskih ostvarenja.

U javnim pojavljivanjima voli da priča o svom odrastanju i porodici iz koje je uvek crpela ljubav i povrenje. Od oca Dušana Kovačevića naučila je da, čovek da bi bio profesionalac, mora mnogo da radi, da bude vredan, ali i odan onome što voli. U jednom intervjuu je kazala da ona i brat nisu učeni da prave kompromise, ali da su imali sreću da rastu u okruženju koje ume da voli i ima smisla za humor. Rado se seća druženja sa prijateljima i boemskog života koji je porodica vodila. Takođe kaže da im je kuća uvek bila puna ljudi i da se često pevalo do zore.

Odlučuje da posle mnogo godina bavljenja muzikom, tek sa 27. godina izda prvi studijski album. Za većinu pesama muziku je radio Bajaga dok je Lena napisala sve tekstove. Izdvojile su se pesme „Sama“ i „Lep dan“.

Usledilo je nekoliko albuma i brojni hitovi, a poslednji koji su se izdvojili bili su singl „Cafe“ koji već beleži više od pet miliona pregleda, ali i redovna numera koja se sluša na svim gradskim dešavanjima. Potom je u martu ove godine izdala numeru „Dubine“ i pesma je brzo zauzela sam vrh slušanosti, a Lena nije želela da pravi pauzu već je odmah nastavila predano da radi i publiku obradovala pesmom „Samo da mi je“ koja je brzo ušla u trening na „jutjub“ platformi.

Jednom prilikom je priznala da nema mnogo vremena da se posveti sebi, te da često vreme provodi sa decom. I dok većina žena smatra da je život javnih ličnost bajan, Lena je razbila takav tabu.

– Sama se šminkam, kao što se da videti. Imam dvoje dece, odvikla sam se od toga da se sređujem, više volim da se viđam sa prijateljima, nešto pojedem, to mi je lepši deo, rekla je ona i dodala:

– Iznenadili biste se, ali mnoge moje koleginice se same šminkaju. Meni to skraćuje vreme, ništa drugo. Život mi je glamurozan, dukserice i farmerke (smeh). Volim šminku, da se nisam bavila muzikom, verovatno bih to radila.

U javnosti uvek imamo prilikom da je vidimo u elegantnom izdanju, a na njoj sve stoji besprekorno, te sa pravom istinski nosi titulu najveće dame u Srbiji.

Ono što javnost malo zna, jeste da je Lena tokom leta 2018. godine pozvana je da učestvuje u muzičkom projektu „Vojs“ u Francuskoj, te da zajedno s njihovim stručnjacima ocenjuje nastupe mladih pevača.

Lena Kovačević je i, možemo reći, gotovo jedna pevačica u Srbiji koja nikada nije imala nijedan skandal u javnosti.

Izvor: blic.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top