JEDNA VEST PROMENILA JE SVE Lepa glumica je na vrhuncu karijere napustila Srbiju, a sada su je mnogi ZABORAVILI jer se odrekla karijere

Facebook

Poznati

JEDNA VEST PROMENILA JE SVE Lepa glumica je na vrhuncu karijere napustila Srbiju, a sada su je mnogi ZABORAVILI jer se odrekla karijere

Važila je za simbol lepote…
Popularna glumica važila je za simbol lepote bivše Juge, a Gala Videnović Aleksić popularnost je stekla osamdesetih godina 20. veka ulogama u filmovima „Žikina dinastija“, „Jagode u grlu“, „Bal na vodi“ i mnogim drugim.

Gala je rođena 1969. godine u Beogradu. Ime je dobila po supruzi slikara Salvadora Dalija. Od malih nogu je znala da želi da postane glumica i odrastala je na daskama koje život znače.

Po završetku osnovne škole upisala je srednju školu, ali je zbog brojnih glumačkih obaveza morala da se školuje vanredno. Nakon što su je zbog nepoloženih ispita oborili, pokušala je da upiše Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Ušla je u uži izbor, ali je nisu primili smatrajući da je isuviše mlada. Mlada glumica se razočarala te otišla na Brač s namerom da se više nikada ne bavi glumom, ali baš u tom trenutku je stigao poziv iz

Beograda da se priključi ekipi koja snima film „Bal na vodi“, Prihvatila je ponudu ne sluteći da će joj uloga Ester doneti veliku popularnost.
Ipak, uprkos uspehu koji je postizala i slavi koju je uživala, polovinom 1990. godine napustila je Jugoslaviju i preselila se u Malibu u Kaliforniji.

Kako je u jednom intervjuu kazala, nije joj bilo teško da se odluči na taj potez jer je Los Anđeles posećivala još kao devojčica. Otišla je u nameri da ostvari uspešnu internacionalnu karijeru.

Međutim, vest da će postati majka, promenila je njene prioritete, pa je glumica odlučila da posao stavi u drugi plan. U braku je sa rediteljem i scenaristom Vladimirom Aleksićem s kojim ima sinove Pavla i Demijana.

 

Izvor: Srbijadanas

Nastavi čitanje
Pročitajte i...
Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top