Saveti Helen Mirren za svaku ženu

Lifestyle

Saveti Helen Mirren za svaku ženu

“Žene trebaju prestati biti ljubazne. Ako ikada budem imala decu, koju nemam, prva stvar koju ću naučiti svoju devojčicu je reč: “od**bi”.”

Moje četrdesete bile su dobre. Pedesete sjajne. Šezdesete fantastične. A sedamdesete su prokleto fenomenalne, rekla je slavna glumica.

Helen Mirren je britanska glumica i zvezda u najboljem smislu te reči – ona koja ne prestaje sjati. Navikli smo na teror mladosti i plastične lepote, a Mirren nam pokazuje kako može i drugačije – uz pomoć rada, stava i dostojanstva.

Ne boji se reći što misli i zna to reći artikulirano – pravo u metu. Ovo su neki od njenih najupečatljivijih citata koji će vas možda inspirisati da budete slobodnije i svoje.

1. Sada kada imam 70 godina, ono što bih mlađoj sebi posavetovala jest –

govori “OD**BI” češće.

2. I dalje imam taj “ciganski” osećaj za avanturu. Mislim da nisam spavala u istom krevetu više od tri ili četiri meseca čitavog mog života. Uvek sadim povrće čije plodove na kraju ne pojedem i cveće koje neću videti kako cveta. Oduvek se selim po celom svetu.

3. Cela ta stvar oko oblačenja je luda. Možete potrošiti dolar na jaknu u nekom malom butiku, npr. “Second-hand”.

I možete potrošiti hiljadu dolara na jaknu u mega-storeu. I ako vidite ove dve jakne kako šetaju ulicom, verovatno ne biste znali koja je gde kupljena.

4. Žene trebaju prestati biti ljubazne. Ako ikada budem imala decu, koju nemam, prva stvar koju ću naučiti svoju devojčicu je reč: “od**bi”.

5. Najteži period u životu su dvadesete. To je takva šteta jer ste tada najdivniji i fizički u najboljoj kondiciji. Ali, to je takođe i razdoblje kada ste najnesigurniji i puni sumnje u sebe. Kada ne znate šta će se dogoditi, zastrašujuće je.

6. Ja sam tip osobe – oblači-se-u-second-shopu-ali-otvori-bocu-šampanjca.

7. Mislim da je svaka žena u našoj kulturi feministkinja. Možda se odbijaju tako izjasniti, ali ako biste uzeli bilo koju ženu, vratili se 40 godina unazad i rekli: “Je li ovo svet u kojem bi volela živeti?” Ona bi rekla “Ne”.

8. Čudna stvar je ta, postaje vam s vremenom sve udobnije u vašoj koži, čak i kada vam vreme daje sve manje razloga za to. Kada ste mladi i lepi, paranoični ste i jadni. Mislim da je jedna od najvećih prednosti starenja ta što se oslobađate nekih stvari.

9. Moje četrdesete bile su dobre. Pedesete sjajne. Šezdesete fantastične. A sedamdesete su prokleto fenomenalne.

10. Celog svog života gledala sam devojčice od 16 godina kako prodaju lepotu, zato mislim da je neverovatno što sada žene od 70 godina reklamiraju proizvode ženama od 60 do 80 godina.

stil.kurir

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

To Top