Kreativne ideje za uređenje dečije sobe

pixabay.com

Kuća i porodica

Kreativne ideje za uređenje dečije sobe

Dečiju sobu entuzijastični budući rodjitelji često počnu da uređuju i pre nego što beba stigne na svet, ali neki to ostave i za kasnije. Uz nameštaj i ostale stvari koje su neophodne da budu u sobi deteta, puno je i onih kreativnijih koje će dodatno oplemeniti dečiji kutak.

Sem toga što će prostor, uz malo kreativnosti, biti presladak i veseo, u njemu će dete prosto obožavati da provodi vreme, kog god da je uzrasta. Kako bismo vam olakšali uređenje dečije sobe na kreativan način, u nastavku teksta ćemo navesti nekoliko maštovitih ideja koje vam mogu pomoći da kreativno uredite dečiju sobu.

Tapetama ukrasite dosadne zidove

Tapete su odličan način da razbijete monotoniju, kojoj su zidovi skloni. Umesto dosadne plave za dečaka ili roze boje za devojčicu – odaberite šarene i vesele tapete. Ovako ćete sobu u startu učiniti zanimljivijom, pa čak i da nakon toga birate dosadan, jednobojni nameštaj – dečija soba biće vesela i zanimljiva zbog tapeta.

Njih možete naneti na sve zidove, možete se opredeliti da ukrasite samo neke zidove, a možete i kombinovati i staviti drugačije vrste tapeta u sobu. Kako ne biste preterali, držite se iste palete boja, a nema sumnje da će ovako dečija soba biti kreativnije i zanimljivije uređena.

Ukrasni jastuci divno oplemene svaki dečiji kutak

Ukrasni jastuci za bebe, ali i za malo veće mališane, sjajan su način da ukrasite dečiju sobu i učinite je kreativnijom i veselijom. Prilikom uređenja enterijera i kupovine posteljine obavezno mislite i na ukrasne jastuke, koje treba da uklopite u ostatak enterijera.

Ukrasni jastuci mogu biti zanimljivih dezena, ali i oblika! Svako dete uživaće u slatkim snovima ušuškano u divnu posteljinu i vesele ukrasne jastuke. Verovali ili ne, ukrasni jastuci potpuno mogu promeniti izgled enterijera, pa su odličan asesoar za kreativno uređenje dečije sobe.

Polica za igračke istovremeno je ukrasna i praktična

Polica za igračke istovremeno će predstavljati ukras, ali i vrlo praktičnu stvar za dečiju sobu. Najbolja polica za izlaganje igračaka može biti u formi obične drvene daske koju ćete zakačiti na zid. Na nju možete da ređate najlepše igračke deteta, a ono to i samo može da čini.

Ovako polica postaje efikasna, praktična, a u isto vreme predstavlja kreativni ukras dečije sobe. Policu za igračke, naravno, možete napraviti i u potpuno drugačijoj formi, a kako bi bila ukras, dovoljno je da se iz nje vidi sve.

Ukrasne kutije takođe sjajno kombinuju estetiku sa praktičnošću

Ukrasne kutije odličan su način da na jedno mesto odložite sve te igračke, sitnice i stvari, koje su do sada pravile nered u dečijoj sobi. Sem toga, ogromna ponuda ukrasnih kutija u prodavnicama nameštaja i asesoara postarala se za to da ovo ne bude samo praktičan element, već i lep, kreativan i interasantan.

Boju ukrasnih kutija ukombinujte sa ostatkom enterijera, a kada budete birali njihove šare – dajte mašti na volju. Ovako ćete se pobrinuti za divan balans i kreativno ćete ukrasiti dečiju sobu na najbolji način.

Zanimljive zavese mogu potpuno promeniti izgled sobe

Ako možda do sada niste bili upoznati sa ovim aspektom enterijera, upravo ćete saznati – zavese su neverovatan asesoar koji potpuno može promeniti izgled sobe, pa tako i dečije. Od šarenih, providnih, zavesa sa resama ili motivima iz omiljenog crtaća – izbor je ogroman.

Svakako, zavese su odličan način da promenite izgled sobe i učinite je zanimljivijom, kreativnijom i originalnijom. Pri odabiru se vodite glavnom idejom koja vas vodi kroz celo uređenje sobe, kako biste stilski zavese dobro uklopili sa ostatkom sobe.

Dovoljno je da poslušate jedan od ovih predloga i soba vašeg deteta već će biti kreativnije i lepše uređena. Ipak, savetujemo da primenite sve ideje za uređenje dečije sobe – iznenadićete se koliko ovi detalji mogu promeniti izgled čitave sobe, a dete će svoju novu sobu obožavati!

Izvor: Ženskikutak.rs

Nastavi čitanje
Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top