3 lekcije koje vas život nauči kada ostanete sami

pixabay.com

Lifestyle

3 lekcije koje vas život nauči kada ostanete sami

Nikome ne dugujete objašnjenja i opravdanja za svoj život

1. Ništa se ne događa slučajno
Stvari koje u vašem životu izgledaju kao slučajne tu su da shvatite da koliko god planirali život uvek će biti jedan prostor koji nećete moći isplanirati, jer ne možete do kraja razumeti sve uzroke i posledice koje vam se događaju. Tu su da shvatite da ne postoji jedan gotovi obrazac i recept po kojem možete i morate živeti jer svaka je jedinka u ovom svetu nešto neponovljivo u okolnostima u kojima se pojavi.

2. Nikome ne dugujete objašnjenja i opravdanja za svoj život
Nikome ne dugujte objašnjenje zašto se želite razvijati kao osoba, zašto tražite da vas drugi poštuju, zašto svojim prioritetima dajete svu potrebnu pažnju i vreme, zašto vam je bitno kakvi su ljudi u vašoj blizini kao i mnoge druge stvari. To je sve vaše pravo kao i odluka s kime ćete podeliti one svoje najintimnije stvari. To je vaš stav opreznosti jer ne želite dopustiti nekome da ono vaše najsvetije zgazi i izruguje se s time. Shvatili ste kako funkcioniše život i od sada ćete na svoj način raditi stvari.

3. Ne trošite život na ljude koji to ne zaslužuju
Ne trošite život na neke ljude čiju su vam vaši zajednički dani bili više lekcija nego zbir lepih uspomena. Ne trošite život na one koji od vas traže da se odreknete svojih verovanja da biste se prilagodili njihovima. Ne trošite život, ni reči, ni znakove pažnje na one koje su vas stavili na dno liste svojih prioriteta dok ste vi njih stavili na sam njen vrh. Neće ti dani dobro završiti. Želite li žaliti bačeno za to vreme?

Mario Žuvela

Izvor: savjetnikuspjeha

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top