Ispovest majke koja je snimila sestru u Zvečanskoj: Šamarala je decu, morala sam da reagujem

Printskrin: FONDACIJA POKRET LEVIJATAN

Kuća i porodica

Ispovest majke koja je snimila sestru u Zvečanskoj: Šamarala je decu, morala sam da reagujem

Nije ih ni izvodila, nije im davala igračke, nije puštala ni crtaće, priča ova majka

Đurđija A., radnica Centra u Zvečanskoj, maltretirala je mališane, nije ih izvodila iz prostorije, smenu je provela viseći na telefonu, a jedno dete koje je ostavila bez nadzora umalo nije palo sa pulta, kako tvrdi M. J.

– Primetila sam da se vaspitačica ponaša neprimereno i bezobrazno prema mališanima. Jedan dan nije iznosila decu iz krevetaca, bila je zamračena prostorija, a ona je gotovo celu smenu provela razgovarajući telefonom. Nije ih ni izvodila, nije im davala igračke, nije puštala ni crtaće, a kada sam videla da je jednoj bebici lupila šamar, morala sam da reagujem!

Strašne stvari

Ovako počinje priču za Kurir majka M. J., koja je prilikom posete svom detetu, koje je privremeno boravilo u Zvečanskoj, snimila i raskrinkala suspendovanu Đurđiju A., medicinsku sestru Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine, koja je mučila i zlostavljala mališane.

Zvečanska, vaspitačica neprimerno se odnosi sa decom

Obratila sam se jednoj od koordinatorki i upozorila na vaspitačicino ponašanje, rečeno mi je da će to biti preneto glavnoj sestri i da će joj skrenuti pažnju, kao i da je ona nova. Upozorila sam i na to da je jedno dete ostavila bez nadzora na pultu za previjanje. Nije je bilo nekoliko minuta, dete samo što nije palo sa pulta koji je visok metar i dvadeset – priseća se ona užasa koji je videla.

Kako kaže, narednog dana, kada je napravila snimak, vaspitačica je došla u drugu smenu vidno besnija i bahatija.

– Nosila je dete sa snimka u desnoj ruci, a levom rukom, tj. spoljnom strane šake, u prolazu ošamarila drugo dete koje je stajalo u krevecu. To dete je palo i plakalo, a ona se nije ni okrenula. To me je uznemirilo i uplašilo, brzo sam postavila telefon na snimanje na staklo koje deli te dve sobe, a ja sam se sakrila – priča nam ona.

Usledio je šok

Nakon što je pregledala snimak, usledio je još veći šok, posumnjala je na prodaju dece zbog toga što je vaspitačica fotografisala jednog mališana.

– Nisam smela da prijavim nekome u Centru za slikanje jer sam se uplašila da je možda još neko umešan u to. Rekla sam im da me pozovu kada moje dete izađe i da treba nešto važno da im kažem. Međutim, taj poziv nije usledio! Inače, način na koji je nosila dečaka za mišicu kao da je džak i način na koji ga je bacila blag je u poređenju sa onim kako je bacala drugu decu sa mnogo veće visine i neprijatnijim zahvatima – navodi ova majka.

Kako kaže, pokretu Levijatan se obratila verujući da će oni pomoći i nešto preduzeti. Nakon saznanja da će i protiv osobe koja je snimala, odnosno nje, biti podneta krivična prijava, sama se prijavila policiji i sve ispričala.

– Smatram da sam snimajući krivično delo učinila pravu stvar, i opet bih to uradila. Nisam mogla da spavam, toj deci je bila ugrožena bezbednost. Možda sam spasla nečiji život i sprečila ozbiljno nasilje i maltretiranje mališana, a toj vaspitačici treba zabraniti rad sa decom! – zaključuje ona.

Video

Izvor: Kurir

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

To Top