Poučna priča mudre žene: „Eh koliko bi bila sretnija da se nisi pitala šta će narod reći“

pixabay.com

Lifestyle

Poučna priča mudre žene: „Eh koliko bi bila sretnija da se nisi pitala šta će narod reći“

U isto vreme je tužno i čudno kako čovek upropasti svoj život zbog drugih ljudi i mišljenja.

Oduvek sam bila tip osobe koja se za sve živo izvinjavala. Izvinjavam se konobaru kada mi donese pogrešno piće i zatražim novo. Ispričavam se kada neko naleti na mene bez oklevanja. I izvinjavam se svima kada nenamerno učinim nešto pogrešno.

No, najgore od svega, izvinjavam se i kada učinim nešto za sebe. I uvek se osećam loše radi toga. Iako sam učinila nešto dobro za sebe, nešto vredno življenja. Ne bih se trebala izvinjavati za stvari koje činim, a koje me usrećuju. Ne bih se trebala izvinjavati ako odbijem zgodnog muškarca koji želi plesati sa mnom.

Ne bih se trebala izvinjavati ako moje postojanje remeti tuđe planove. Ne bih se trebala izvinjavati što nisam u svakom trenutku srdačna. Ne bih se trebala izvinjavati zato što ponekad kažem “Ne” ili “Da”. Ne bih se nikada trebala izvinjavati kada govorim onako kako se zaista osećam.

Ne bi ni ti trebala. Na kraju dana, svi bismo trebali učini ono što je najbolje za nas. Bez obzira na poglede ili tračeve. Trebali bismo činiti ono što nas raduje na kraju dugog radnog dana. Moramo se prestati izvinjavati zato što smo takvi kakvi jesmo – svoji.

Zato što sami sebi pružamo prilike. I zato, prestani se izvinjavati za svaku – pa i najmanju stvar. Prestani na tren sumnjati u sebe. Vrediš više nego što misliš. Posebnija si no što misliš. Zato, odvaži se i kreni činiti ono što si oduvek htela.

Ono što si oduvek sanjala. Kreni! Živi život koji si oduvek sanjala. Ako treba, preseli se na drugi kraj zemlje. Zaljubi se u nekog posve drugačijeg od “tvog tipa muškarca”. Radi nešto drugo umesto da sediš u uredu od 9 do 5. Planinari po celoj Evropi. Otkrij ono zbog čega sjajiš. I učini to bez izvinjavanja. Ne živi život koji pripada drugima.

Izvor: Pult

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top