SLAVIMO SABOR SVETOG ARHANGELA GAVRILA Danas valja započeti nešto novo, a ove reči čuvaće vas od svih bolesti i nevolja!

Printscreen

Kuća i porodica

SLAVIMO SABOR SVETOG ARHANGELA GAVRILA Danas valja započeti nešto novo, a ove reči čuvaće vas od svih bolesti i nevolja!

Danas je Sabor Svetog Arhangela Gavrila i njegovo javljanje kroz istoriju. Veruje se da je ovaj dan dobar za novi početak.

* Praznuju se dva sabora arhađelu Gavrilu

* Prvi je 8. aprila, a drugi 26. jula

* Molitva arhađelu Gavrilu čuva od nevolja i bolesti

Arhanđelu Gavrilu uznosimo hvalu u pesmama, priređujući mu praznični sabor po dva puta godišnje. Njegov prvi sabor praznujemo sutradan po Blagovestima Presvetoj Bogorodici, 8 aprila (26 marta po starom kalendaru), a drugi 26. jula (13. jula po starom kalendaru).

Ovaj arhangel saopštio je proroku Mojsiju kako je stvoren svet, što je on zapisao u knjizi Postanja, proroku Danilu tajne o budućim carstvima i dolasku Spasitelja, svetoj Ani da će roditi blagoslovenu devu Mariju, prvosvešteniku Zahariju da će mu se roditi sin Jovan Preteča.

Svetoj Devi u Nazaretu blagovestio je začeće i rađanje sina Božijeg.

Javio se i pravednom Josifu i pastirima kod Vitlejema, Isusu u Getsimanskom vrtu, ženama mironosicama.

Najveća i najradosnija vest u hrišćanstvu koju je javio Blagovesnik je vesto o vaskrsenju Hristovom.

Freska arhangela Gavrila u srednjevekovnom manastiru Mileševa poznata kao Beli anđeo jedna je od najlepših i najbolje očuvanih i proglašena je za sliku prošlog milenijuma.

Ovo je molitva čije reči bi svi vernici trebalo da izgovore da bi se sačuvali od nevolja i bolesti!

Molitva svetom Arhangelu Gavrilu

Sveti Arhangele Gavrilo, koji donese neizrečenu radost sa neba Prečistoj Djevi, ispuni radošću i veseljem srce moje gordošću ispunjeno. O veliki Arhangele Božiji Gavrilo, ti si blagovestio Prečistoj Djevi Mariji začeće Sina Božijeg. Objavi i meni grešnom strašni dan moje smrti i umoli Gospoda Boga za moju grešnu dušu, da bi mi oprostio moje grehe; da me ne zarobi lukavi demon i ovlada mnome. O veliki Arhangele Gavrile! Sačuvaj me od svih nevolja i svih bolesti, sada i uvek i u vekove vekova. Amin.

Izvor: Alo

Nastavi čitanje
Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top