Fitnes instruktorka izgleda kao boginja i tvrdi: Za 10 dana možete da skinete sve salo sa stomaka – evo kako!

instagram

Lepota i zdravlje

Fitnes instruktorka izgleda kao boginja i tvrdi: Za 10 dana možete da skinete sve salo sa stomaka – evo kako!

Prvo i osnovno – trbušnjaci vam neće skinuti masne naslage sa struka

Lični trener Rejčel Atar iz Sidneja tvrdi da postoji način da za samo deset dana skinete masne naslage sa stomaka. Kako kaže, tajna je u četiri koraka koji će vam pomoći da izgubite višak oko stomaka i struka.

Na svom blogu je napisala da su trbušnjaci odlična vežba, ali ako želite da skinete salo sa stomaka, oni vam neće pomoći. Umesto toga trebalo bi da obratite pažnju na ove četiri stvari.

1. Vaš tip tela

Kako kaže, u njenom poslu ličnog trenera najvažnije je prepoznati o kojem se tipu tela radi. Postoje tri tipa tela – endomorfi, ektomorfi i mezomorfi.

Endomorfi, poput Kim Kardašijan, Skarlet Johanson i Dženifer Lopez imaju viši procenat masnoće u telu, tvrdi Rejčel. Dodaje da se lakše goje, najčešće oko stomaka, bedara i zadnjice.

„Skidanje masnoća njima je mnogo teže„, dodaje ona i kaže da će im pomoći dijeta s malim udelom ugljenih hidrata i kardio vežbe.

Ektomorfi su mršaviji, ali Rejčel upozorava da i oni mogu da imaju salo na stomaku i oko struka. Tipični ektomorfi su Karli Klos i Kira Najtli. S obzirom na to da im je teško da izgrade mišiće, Rejčel im preporučuje ishranu sa visokim udelom ugljenih hidrata i umerene kardio vežbe. Više bi trebalo da se fokusiraju na dizanje tegova.

Mezomorfi se smatraju zlatnom sredinom, lakše se goje od ektomorfa, ali i lakše mršave od endomorfa. Među poznatim mezomorfima su Điđi Hadid, Dženifer Lorens, Adrijana Lima i Irina Šajk.

„Najviše im odgovara uravnotežena ishrana sa umerenim kardio treningom“, tvrdi Rejčel.

2. Pravilna ishrana

Kad utvrdite svoj tip tela, Rejčel tvrdi da je vreme da se posvetite onome što jedete.

„Izbacite svu brzu i prerađenu hranu, loše ugljene hidrate, šećere i alkohol na deset dana. Nemojte da varate„, kaže.

Savetuje da se snabdete zdravom hranom i pokušate deset dana da pratite svoj unos kalorija.Budite strogi prema sebi jer ćete tako najbolje videti rezultate nakon deset dana. Nije dopušten ni dan varanja jer on često završi sa više takvih dana.

3. Smanjite stres

Iako je to lakše reći nego učiniti, morate znati da stres utiče na skladištenje masnoća na stomaku. Kad smo pod stresom, naše telo luči hormon kortizol, koji doprinosi skladištenju masti.

„Izbegavajte sve što vas uznemirava, mentalno, emotivno i fizički. Nemojte da preterujete s vežbanjem, nemojte da jedete lošu hranu, spavajte osam sati svake noći, izbegavajte loše partnere, putovanja, hemikalije„, tvrdi Rejčel.

Loša vest je da se nikad nećete rešiti sala ako se ne pozabavite stresnim situacijama.

4. Vežbajte ispravno

Kombinacija kardio treninga, intervalnog treninga visokog intenziteta, treninga otpora i vežbi usmerenih na trbušne mišiće dovešće vas do toliko željenih trbušnjaka.

„Ne morate da preterujete s vježbanjem. Samo treba da radite prave vežbe. Uklopite u svoju rutinu vežbe visokog intenziteta, poput trčanja i kratkog ali intenzivnog treninga za celo telo“, zaključuje Rejčel.

Izvor: index.hr

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top