NESVAKIDAŠNJI POROĐAJ U LAJKOVCU Beba Mila nije mogla da čeka, RODILA SE AUTOMOBILU SVOJE MAJKE

Kuća i porodica

NESVAKIDAŠNJI POROĐAJ U LAJKOVCU Beba Mila nije mogla da čeka, RODILA SE AUTOMOBILU SVOJE MAJKE

Beba Mila Đurić nije čekala da stigne do valjevskog porodilišta, već je na svet došla na parkingu ispred lajkovačkog Doma zdravlja i to u automobilu svoje majke!

Zahvaljujući prisebnosti lajkovačkih medicinskih sestara, nesvakidašnji porođaj je obavljen kako treba.

Milinoj majci Slađani ovo je bio treći porođaj, bila je blizu termina, ali, kako je ispričala, nije očekivala da će njena ćerka “tako požuriti”.

– Kada sam u ranim jutarnjim satima dobila prve bolove, bila sam potpuno uverena da imamo sasvim dovoljno vremena da stignemo do našeg Doma zdravlja i uzmemo uput za odlazak u porodilište u Valjevo – kaže za „Blic“ majka Slađana Đurić.

Ali, dok su suprug i ona pili prvu jutarnju kafu, shvatila sam da su bolovi sve učestaliji i jači.

– Seli smo u automobil, stigli do Doma zdravlja u kome prva smena još nije ni počela, muž je izašao i zvonio na ulaznim vratima, a ja sam u tom trenutku shvatila da porođaj počinje – priča Slađana Đurić.

Na vest da mu se supruga porađa u automobilu, na licu mesta ekspresno su se stvorile medicinske sestre Duška Purić i Snežana Jovičić.

One su, kao da su u pitanju profesionalne babice, pomogle da Mila dođe na svet u ovim improvizovanim uslovima. Pupčanu vrpcu bebe su klemirale, a onda su Slađana i njena tek rođena ćerka prebačene u sanitet i u pratnji medicinske sestre Snežane Jovičić, urgentno transportovane za Valjevo.

– Zahvalna sam svima u lajkovačkom Domu zdravlja, posebno sestrama Duški i Sneži. Kada smo stigli u Valjevo, na ulasku u porodilište, s obzirom da im je iz Lajkovca javljeno sve što se dogodilo, nas je sačekala kompletna ekipa, bio je to gotovo filmki scenario… Nijedan propust nije napravljen, sve se odvilo do savršenstva. Beba je na rođenju imala nešto preko tri kilograma, dobilla je ocenu 9 i sve je kako treba. Rodila se prava Lajkovčanka, ne čekajući da stigne u Valjevo – srećna je Slađana Đurić.

Lajkovac, kao i ostale opštine Kolubarskog okruga, nema sopstveno porodilište, tako da porodilje iz te varoši upućuju na porođaj u Opštu bolnicu u Valjevo.

Izvor: Blic

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top