Kako voleti SLOMLJENU ženu

pixabay.com

Ljubav i seks

Kako voleti SLOMLJENU ženu

Ona je slomljena s razlogom i nikad nemoj da ona bude samo to. Slomljena je, ali je i odana, dobra i predivna. Ona je žena koja te može voleti kako nijedna druga ne može.

Svaku osobu koja pokaže da joj je stalo, ova žena će pitati hoće li ostati s njom. Deluje očajnički, ali prošlost ju je naučila da se reči na kraju koriste kao oružje, da imaju veliku moć uništiti nečije srce.

Naravno da će joj svako reći da će ostati. Ona će kimati glavom iako zna da je duboko u njoj izjeda sumnja. Nadaće se da će ovoga puta biti drugačije. Koliko je teško voleti je?

Sve će riskirati i pokušati naći lepotu ožiljaka koji su joj razorili srce. Ali svi će na kraju otići. Ostaviće je sa šrapnelom bombe koja prerano eksplodirala.

I ona je opet na početku- slomljena, ali još uvek živa. Nekako će se izvući iz toga, ovaj put će joj trebati duže nego prošli.

Svaki puta izgubi deo sebe; davala je ljubav, a zauzvrat dobivala vrlo malo ili ništa.

Reći će sama sebi da je dobro. To je laž koju će ponavljati svakodnevno, jer ako u nju dovoljno snažno poveruje, možda će na kraju i biti dobro – u najjednostavnijem smislu te reči.

Ali nikad neće biti dobro. Uvek će nešto nedostajati.

Biće dana kad će ona nabaciti osmeh i svoje najhrabrije lice. Biće dana kad će njen smeh biti toliko zarazan da će svet na trenutak zaboraviti koliko je slomljena.

Ali čim dođe noć i njeno se telo opet sklupča od iscrpljenosti – pojaviće se ponovno njen stalni pratitelj – očaj.

Ti ćeš je pokušati popraviti. Trudit ćeš se i to jako. Toliko jako da ćeš čak i verovati da možeš. Ali ona je slomljena s razlogom i nikad nemoj da ona bude samo to. Slomljena je, ali je i odana, dobra i predivna.

Nikad nemoj reći da” voliš tu slomljenu ženu…” Reci “volim tu devojku…”. Jer ona nije žena kojoj treba pripisati prideve poput slomljena, depresivna, manična ili u zabludi- ona je samo žena. Žena koja te može voleti kako nijedna druga ne može

Reci: „Volim tu ženu…“

Volim ženu koja odbija isceliti jer se nema što popraviti. Možda je njena slomljenost deo nje kao osobe.

Reci: „Volim tu ženu koja u život donosi neke tamne boje, ali svejedno sam zaljubljen u nju. Volim njen smeh kad skače po lokvama kiše.“

Reci…

Volim ženu koja mi nikad neće lagati jer zna koliko to boli.

Volim ženu koja živi dan po dan, veseli se svemu kao prvi put, svesna da sutra još nije došlo.

Niko nije rekao da će biti lako, da neće biti žrtava, nitko nije rekao da usput netko neće biti povređen. Ali nisu li takve sve velike ljubavne priče? Ako boli, onda je surovo i istinito.

Voli je. Obožavaj je. Imaj vere u nju. Smej se s njom. Plači s njom. Pokušaj videti stvari na njen način, a ona će na tvoj. Budi zadovoljan s njom.

Ponosan na nju. Vikni to neka te celi svet čuje. Gledaj ju kao da je ostvarenje prekrasnog sna.

Želi je. Trebaj je. Vredna je toga. Reskiraj. Pokaži da veruješ. Ispuni prazninu u njenom srcu jer možda samo ti nedostaješ da je učiniš celom. Možda će ona biti ljubav za koju si se oduvek molio.

zdravaisretna.hr

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

Popularno

To Top