Šta će vam velika svadba, to je bacanje para!

pixabay.com

Lifestyle

Šta će vam velika svadba, to je bacanje para!

Velika svadba je bacanje para. Jesi li videla kako je umislila da je najlepša nevesta na svetu? Mogao je Stefan da nađe neku mnogo bolju. Nije sve tako ružičasto u životu, venčanice, cveće i leptiri. Neke od nas imamo stvarnih problema.

Piše: Srbijanka Stanković

Ana je oduvek maštala o velikom i sjajnom venčanju. Mnogi će pomisliti da za nju to znači svečanu salu, ogromnu haljinu u kojoj se jedva kreće, trista zvanica i slično. Ne. Ona je znala da je veliko i sjajno sve ono kad se pogledaš u oči sa onim kog voliš tri sekunde pre nego što razmenite burme. Zato joj je bilo svejedno kad, kako i gde će se venčati – ako je to sa onim kog voli.

LJUBAV JE OSTVARENJE SNA
Stefan je bio sin jedinac, pa su njegovi hteli to veliko veselje. Njima dvoma nije smetalo. Onog trenutka kad ju je zaprosio, sve se uskovitlalo. Njegovi su tražili bend, njeni su tražili fotografa, svaki razgovor bio je razgovor o svadbenoj dekoraciji, torti i šampanjcu. Nije shvatala čemu tolika halabuka, jer za njih dvoje ostvarenje sna nije bila svadba – već ljubav. Radovala se venčanju, jer je ono značilo nov početak, zajednički život, osnivanje nove porodice, nečeg drugačijeg, ljubavnog i paperjastog. Zabavljalo ju je da čita o uređenju stana, da s njim planira putovanja i izlete. U dnevnik svojih obaveza redom je zapisivala:

– Budi uvek ovako beznadežno zaljubljena

– Za venčanje zakaži: nadogradnja kose, francuski manikir, depilacija, ne nužno tim redosledom

– Pronađi najseksi donji veš za prvu bračnu noć

– Osmisli najoriginalniji poklon za prvo bračno jutro

– Ne zaboravi, pre svega, potraži venčanicu! – ovo je bilo podvučeno crvenom olovkom.

Neko bi rekao da je to ludo, da svaka buduća nevesta traži prvo venčanicu, ali sa njom nije bilo tako. Bila je šašava i toliko treperavo zaljubljena da se mogla udati u spavaćici. Njene drugarice to nisu shvatale, mislile su da se pravi važna, jer se udaje za nekog ko ima mnogo para. Ona nije videla novac. Videla je čoveka. Osobu. Prijatelja. I sve svoje troškove plaćala je sama.

AKO NIJE LEPO NI KORISNO, NEMOJ DA MI KAŽEŠ
Njenu nehajnost majka je ocenjivala kao nemar, buduća svekrva koristila da uredi sve po svom ukusu, a drugarice da je zajedljivo peckaju. Nije razumela šta je moglo toliko da se promeni u odnosima sa drugim ljudima samo zato što ju je zaprosio čovek kog voli. Odjednom, o nečemu što je za njih dvoje važno i lepo niko nije imao ništa lepo da kaže. Koleginice su je „pripremale“ na grozan bračni život prepričavajući do skaradnih detalja svoje neuspele brakove. Drugarice su je izbegavale pod izgovorom izmišljenih obaveza. Zbog toga se i ona u retkim susretima trudila da čuje što više o njima, da ne pominje svoju sreću i venčanje. Ipak, opet bi nekako i ti razgovori krenuli naopako.

– Ana, nisi kompetentna da govoriš o tome, ti si još malo pa srećno udata.

Ili:

– Lako je tebi, srećna si pa misliš svi su srećni.

Ili:

– Nije sve tako ružičasto u životu, venčanice, cveće i leptiri. Neke od nas imamo stvarnih problema.

Osećala se isključeno, izopšteno, tužno, ali nije mogla da odbije retke pozive na kafu, jer bi je onda napale kako joj je samo svadba u glavi. Jedan razgovor promenio je sve i podesio ponovo njen kompas tako da pokazuje na sreću.

NAJLEPŠA NEVESTA JE ONA ŠTO IMA PARA
Kada je jednoj drugarici pomenula mesec dana pred svadbu kako još nije izabrala venčanicu, kao iz topa je upitala koliko će potrošiti para.

– Na šta? Na venčanicu?

– Ne, mislim na celu svadbu.

– Ne znam. Zašto pitaš?

– Pa glupo je. Imate preko trideset godina oboje. Šta će vam velika svadba, to je bacanje para!

– Njegovi i moji žele, nama ne smeta, sve dok sami biramo šta ćemo obući. – pokušala je da se našali.

– Svako može da bude najlepša nevesta na svetu kad ima para.

– Grešiš, najlepša nevesta na svetu je ona koja je voljena i koja voli.

– Znaš šta sam čitala skoro? Neudate žene su srećnije i žive duže od udatih.

– Možemo to i da proverimo.

Drugarica se kiselo nasmejala i dva dana pred svadbu otkazala svoj dolazak. Nešto joj je iskrslo.

MOŽE LI BOLJE OD LJUBAVI?
Na dan venčanja Ana se toliko smejala u hotelskom toaletu da je mislila kako će joj popucati dugmad na venčanici. Kuma joj je pomagala sa haljinom kad su u drugu kabinu ušle dve devojke „sa mladoženjine strane“.

– Jesi li videla kako je umislila da je najlepša nevesta na svetu? Mogao je Stefan da nađe neku mnogo bolju. – pa onda čitav spisak Aninih nedostataka. – Nadogradila je i kosu!

– Kosa može da se nadogradi, al’ pamet teško! – zagrmela je Anina kuma. A onda su prasnule u smeh.

To je bio savršen završetak višemesečne euforije oko svadbe. Konačno su se oslobodili svih priča i zapetljancija i život je mogao da počne. Uveče, kad su ušli u stan, šapnula mu je kako je sigurno mogao i bolju da nađe.

– Može bolje od ljubavi? Sumnjam.

Izvor: Lola

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top