Direktorica se obratila svim učenicima škole: Ovo je obrazovna ustanova, nije estrada!

pixabay.com

Kuća i porodica

Direktorica se obratila svim učenicima škole: Ovo je obrazovna ustanova, nije estrada!

Kratke majce, prenapumpane usne, grudi u prvom planu, prepečene u solarijumu, dugi plastični nokti, svakodnevna su scena u mnogim školama širom regije.

Međutim, tome se i te kako može stati na put. Tako se na društvenoj mreži prošle godine pojavila fotografija uslikana u Medicinskoj školi u Beogradu, koju i danas roditelji dijele na svojim društvenim mrežama, uoči početka nove školske godine.

Naime, direktorica se obratila svim učenicama kojima je ovakav vid oblačenja i ponašanja postao ideal života, a njena poruka glasi:

https://twitter.com/LUXA77/status/989874520973594625/photo/1

„Ponovo skrećem pažnju učenicima na poštovanje pravilnika o ponašanju i oblačenju Medicinske škole Beograd. Ovo je obrazovna ustanova, nije estrada. Vi se školujete za jednu od najodgovornijih profesija.

Pirsing, nokti, silikoni, goli dekoltei i strukovi, pocijepane farmerke, mini suknje, nisu nešto što vas kvalifikuje za diplomu ove škole. Da biste zaslužili poštovanje nastavnika, ljekara i pacijenata, vi morate svojim ponašanjem, odgovornošću i izgledom doprinijeti tome!

Dovoljno ste i mladi i lijepi, a sa nama i obrazovani da vam ne trebaju trežerazredna oponašanja neuspjelih.

Vaša direktorica“

Izvor: Buka

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

To Top