Ovo je pravo poreklo crvenog konca koji nosite oko ruke!!

pixabay.com

Lifestyle

Ovo je pravo poreklo crvenog konca koji nosite oko ruke!!

Crveni konac se prema verovanju ezoterista stavlja na ruku kako bi odvratio lošu srećuMnoge kulture na svetu, pa i naša, veruje da postoje uroci koji putem zavidnog pogleda mogu da naškode drugoj osobi.Zato postoji verovanje da je potrebno na ruku da stavimo crveni konac kako bismo se odbranili od zavidnih pogleda koji mogu da nam donesu bolest, povredu pa čak i smrt.

Crveni konac pronalazimo kod Jevreja i Hindusa, a ovo verovanje se od njih raširilo put ostalih naroda. Ipak, nošenje crvenog konca povezuju se sa okultnim, magijskim, izopačenim tumačenjem Tore, poznatijim pod imenom Kabala. Kabala je magija izvedena iz jedne od svetih knjiga, pa je ovim sveta knjiga zloupotrebljena.

Crveni konac se obično nosi na levoj ruci kao narukvica, a veruje se da odvraća lošu sreću.

Neki od tih crvenih konaca se donose iz Izraela. Ponekad je crveni konac u ogromnim količinama obavijan oko groba jevrejske biblijske mučenice Rahele u blizini Vitlejema. Smatra se da crveni konac ima ogromne moći i da donosi dobru sreću, kao i da garantuje onome ko ga nosi božansku zaštitu. Većina rabina, međutim, ne zagovara ovaj čin, koji ni na koji način nije sugerisan u svetim knjigam.

Neki ortodoksni Jevreji, koji se plaše negativnih uticaja uroka, imaju staru tradiciju da vežu crveni konac na bebin krevetić u nadi da će time da odvrate uroke i prizovu milost Boga, pa da će beba da bude zaštićena od svakoga zla.

U poslednjih 30-tak godina trend nošenja crvenog konca raširio se na ceo svet pa i na Srbiju. Možete videti brojne bebe i decu, ali i starije ljude koji na ruci nose konac protiv uroka.

Ipak, sigurni smo da mmnogi ne znaju pravo značenje i poreklo ovog konca pa poslušajte:

Vezivanje crvenog konca se povezuje sa kontraverznim Kabala centrom Filipa Berga. Druga zabeležena pojava crvenog konca se javlja u Indiji pod imenom “kalava”. Kalava je sveti hinduistički konac, koji se takođe zove i “mauli” na hindu jeziku. Nosi se u toku obavljanja hinduističkih rituala. Veže se od strane sveštenika na ruke hodočasnika koji prisustvuju obredu molitve. Kalava se veže na desnoj ruci muškarca i neudatih žena, a na levoj ruci udatih žena. Ponekad se crveni konac veže u čvorove nakon recitovanja mantri, koje pozivaju boga Bramana kako bi otklonio uroke i zlo od osobe koja ga nosi.

Naveli smo vam dovoljno dokaza da crveni konac nema veze sa verom u Boga koja ne treba da sadrži ove vradžbine.

U pitanju je paganski običaj koji samo promoviše paganstvo po sebi.

Sve što treba da znate je da crveni konac ne može da zaštiti čoveka ni na jedan način, a čovek ovako postaje nevernik.

Telegraf.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top