Važne modne stavke: Ovakvim detaljima istaknite stil umesto vulgarnosti!

Freepik

Moda

Važne modne stavke: Ovakvim detaljima istaknite stil umesto vulgarnosti!

Sitne modne greške su dovoljne da ceo vaš outfit izgleda potpuno drugačije od željenog efekta…

Trendi je poslednja stanica pred kič, govorio je čuveni modni dizajner Karl Lagerfeld, piše Stil.

U svetu mode koja se konstantno menja, ključno je da pronađemo svoj upečatljiv i jedinstven stil, a da ne izgledamo kičasto i degutantno.

Ovo može da bude izuzetno težak zadatak, jer nam je dostupno mnogo opcija i izbor je ogroman. Ali, ako pratite sledeća pravila, prefinjena dama od stila biće prvo što svako pomisli kad vas ugleda!

1. Pažljivo sa pokazivanjem kože

Da biste bili seksepilni i privlačni, ne morate da budete gotovo goli. Pokažite jedan deo tela, a ostale pokrijte. Na primer, uz dubok šlic na haljini ne idu i dubok dekolte i potpuno otkrivena leđa.

2. Najbolji način nošenja košulje

Košulja uvučena u farmerke ili suknju nikada neće izaći iz mode. Uz ovaj trik odeća izgleda bolje, a vaše telo dobija lepši oblik. Kratke košulje i gole stomake ostavite tinejdžerkama.

3. Jedan upečatljiv detalj

 

Tačno je da detalji mogu da podignu čitav izgled na viši nivo, ali ne treba da preterujete. Dovoljno je da uz odevnu kombinaciju neutralnih boja ponesete upečatljivu torbu. I naravno, nema potrebe da je „uparujete“ sa upečatljivim nakitom u istoj boji. Nikad ne zaboravite – manje je više!

4. Pantalone birajte po visini štikle

Ako su štikle previše niske za te predugačke pantalone, izgledaćete smešno, a nogavice će vam se isprljati čim izađete na ulicu. Verujemo da niko ne želi da bude smešan i prljav, pa povedite računa o dužini nogavice kada kupujete pantalone, ali i visini potpetice kada ih oblačite. Idealna dužina pantalona jeste 1-2 cm od poda (kada se obujete).

5. Elegantna torbica sa dugačkim lancem za večernje izlaske

Kako ćete izgledati (i kako ćete se osećati i provesti) ako cele večeri morate da držite veliku ručnu torbu? Za večernje izlaske dame biraju torbicu u koju staju samo neophodne stvari, i to ne ručnu, već sa dugačkim lancem, koju mogu da prebace preko ramena i oslobode ruke.

6. Ispoštujte svoju građu

Nijedna žena ne treba da kupuje ono što je u modi, već ono što joj dobro stoji. Na primer, ako ste niski i sitne građe, ne treba da nosite popularne oversajz modele, jer će vas „progutati„. Ako imate obline i višak na stomaku, vama najlepše pristaju A krojevi.

7. Oprezno sa ogrlicama

U modi je nošenje nekoliko „složenih“ ogrlica, ali i sa ovim morate da budete pažljivi. Gledajte da ogrlice budu od istog materijala, ali da se po nečemu drugom razlikuju, kako bi se dobio kontrast. Najvažnije je da ne preterate i da na kraju ne izgledate kao lutka za odlaganje blještavog nakita.

8. Bež salonke su uvek dobar izbor

Cipele koje idu uz sve i u svakoj prilici! Slažu se i uz svaki ten, a sa njima ne morate da brinete ni da li na sebi imate previše boja. Bež salonke nekako oplemene čitav izgled i daju mu notu elegancije i prefinjenosti, a pritom čine da noge vizuelno izgledaju duže!

9. Animal print

Sa ovim specifičnim desenom lako je preterati i zato se uvek držite toga da na sebi imate samo jedan komad sa životinjskim desenom, a svi ostali neka budu neutralni.

10. Mešajte printove, ali pažljivo

Boje, printovi i deseni mogu da se kombinuju i ako znate kako to dobro da uradite, izgledaćete odlično. Treba samo da pratite jedno prosto pravilo – ili se uklapaju 2 printa iste boje, ili dve boje sa istim desenom (uklapa se sitnija i krupnija šara).

11. Ne plašite se jarkih boja

Mnoge žene izbegavaju da nose jarke boje jer misle da će izgledati „preterano„. Ali, ako ih kombinujete sa bojama koje se slažu ili neutralnim nijansama, nemate čega da se plašite!

12. Brushalter ne sme da se vidi

Majice i košulje obično se prave od tankih materijala, pa je vrlo važno kakav grudnjak ispod nosite. Previše čipke ili detalja, kao i neadekvatna veličina, provideće se i privući (neželjenu) pažnju.

13. Usko i komotno su uvek dobra kombinacija

Široka odeća je najudobnija, ali nije uvek elegantna. Ipak, može lako da se dobro uklopi u elegantan izgled ako je kombinujete sa uskim komadom.

14. Izrez

Jedan od najpopularnijih delova za otkrivanje svakako je dekolte. Ipak, ako ne želite da izgledate vulgarno, neka izrez ne bude dublji od 10 centimetara od linije vrata.

Izvor: Stil

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Moda

Popularno

To Top