Ponizi pa vladaj: Zašto je žena ženi najveći neprijatelj?

pixabay.com

Lifestyle

Ponizi pa vladaj: Zašto je žena ženi najveći neprijatelj?

O ženama i ženskoj dominaciji

Šta je ženska dominacija? Ovo je dominacija žene nad ženama, majke nad kćerkama, starijih rođaka ili šefova nad podređenima. Ponekad dolazi do tako ružnog oblika psihološkog i fizičkog nasilja, da postaje žalosno.

Naše društvo je generalno vrlo slabo uređeno, svi sociolozi to primećuju. Tema ženske solidarnosti je možda najviše ismevana tema. Na primer, često čujem neku „šalu“ na račun ženskog prijateljstva.

O ženskoj dominaciji

Pogledajte kako se ponašamo na društvenim mrežama i kako komentarišemo tekstove na internetu. Hrabro ponižavamo i vređamo druge žene, bezobzirno, svesno vršimo pritisak na ono što najviše boli našu komšinicu, prijateljicu, majku ili učiteljicu.

Zašto tako i toliko mrzimo jedni druge?

Zato što ne volimo sebe. Ne volimo sebe takve kakve jesmo. Tražimo nedostatke u sebi, i iživljavamo se na drugima koji imaju iste nedostatke. Nikad ne opraštamo. Ne prihvatamo. Ne mirimo se sa tim. Znamo koliko nas bole naši nedostaci, ali zašto onda ne ćutimo kada iste primetimo kod drugih. Ponižavamo jedne druge do kosti, bez sažaljenja.

Neverovatno nam je da iz nekog razloga lakše opravdavamo muškarce nego žene. Kada muškarac uvredi ženu, mi se nasmejemo. A nikad se ne upitamo, zašto jači vređa slabijeg? U čemu je onda njegova snaga?

Najgore od svega su priče o nasilju nad ženama. Majke, sestre, drugarice tih žena koje su doživele nasilje, često su same optužile ženu „jer je ona izazvala muškarca na takvu reakciju!“

Zar nismo uvek slušali kako se zajedno lakše rešavaju problemi? Zbog toga pokušajte da shvatite tu ženu što sedi pored vas. Prihvatite je bez ljutnje i budite joj podrška.

Sve smo različite i svaka je posebna. Postoje udate i neudate, domaćice i žene od karijere, žene bez dece i one sa troje dece, srećne i nesrećne…

Dal postoji veća sreća za decu od srećne mame? A možda je mama srećna jer radi svoj omiljeni posao? Pa zašto joj onda zagorčavati život sitnim zamerkama? Budite solidarne prema koleginicama.

I nije važno ko smo po profesiji, dal imamo decu kod kuće ili samo kućnog ljubimca, važno je da smo žene. Važno je da podržavamo jedan drugu, da pomažemo jedan drugoj.

Budite ljubazne i dobre jer to možete da budete!

Izvor: Stil

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top