Ekstenzije i umetne trepavice su prošlost! Stigle su kovrdžave

instagram

Lepota i zdravlje

Ekstenzije i umetne trepavice su prošlost! Stigle su kovrdžave

Brojni beauty blogeri trude se svojim pratiteljima na društvenim mrežama pružiti nešto novo sveže i drugačije. Jedna je devojka otišla toliko daleko da na trepavice stavlja igle, štapiće..

Sofie Petersen na Instagramu prati više od 27.000 ljudi, a ono što je čini posebnom je bizaran pristup klasičnom šminkanju. Jedan od lookova su i guste, kovrdžave trepavice od materijala koji se koristi za pranje suđa.

View this post on Instagram

puberty isn’t over

A post shared by Sofie Petersen (@sofiepeterseen) on

Njene objave imaju više od hiljadu lajkova, a njen način šminkanja je pomalo bizaran pa često pokreće lavinu komentara. Nekima se sviđa to što je drugačija, dok drugi jednostavno ne shvataju ko bi hteo ‘nositi’ takvo što.

Neki od njenih eksperimenata uključuju igle na kapcima, štapiće, lišće i brojne druge stvari.

Puno ljudi voli ekperimentisati s modom, ali ovakvo što moglo bi biti opasno. Sofie nanosi epilo na oči kako bi kreirala neke od najbizarnijih lookova, a doktori se ne slažu s time.

View this post on Instagram

don’t come close

A post shared by Sofie Petersen (@sofiepeterseen) on

– Proces lepljenja i uklanjanja lažnih trepavica može oštetiti prirodne trepavice ili čak uzrokovati trajni gubitak trepavica. Stavljanje ekstenzija na trepavice može dovesti i do infekcije rožnice ili očnih kapaka, alergijskih reakcija ili natečenih kapaka ako ste osetljivi na lepilo, koje može sadržavati iritantne kemikalije – rekao je Roshini Rajapaksa, doktor medicine na NYU School of Medicine, a prenosi Health.

Izvor: 24sata.hr

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top