10 jednostavnih trikova da napravite od spavaće sobe ljubavno gnezdo za dvoje

Kuća i porodica

10 jednostavnih trikova da napravite od spavaće sobe ljubavno gnezdo za dvoje

Unesite u svoju spavaću sobu dašak luksuza, mira i puno pozitivne energije u kojoj ćete uživati svake noći i napuniti baterije za predstojeći dan…

Bez ulaganja mnogo novca, jednostavnim trikovima koje su predložili stručnjaci za uređenje enterijera, možemo pretvoriti običnu spavaću sobu u najudobniji kutak za dvoje. Evo koje elemente treba da ima vaša spavaća soba:

Tamne zavese

Tamnim zavesama ispunićete osnovni uslov za relaksaciju i san – blokiraćete svetlost, a delom i buku. Tamne zavese daju i osećaj ušuškanosti, potpune zaštite i intime – savršene za srećni par. Ukoliko želite pravi odmor bez buke i uznemiravanja, izaberite da vam soba bude u mirnom delu kuće ili stana.

Unesite dramatičnost

Izaberite jedan dramatičan element poput zebrastog tepiha ili velikog postera na zidu i okačite ga u spavaću sobu. Pobrinite se da ostali elementi budu neutralni kako spavaća soba ne bi prerasla u kič! Dizajneri obožavaju dramatične detalje i predlažu u svakoj sobi po jedan.

Ukrasite krevet jastucima

U velikom fracuskom krevetu gde će spavati dve osobe neophodan je veći broj jastuka. Dva velika i udobna i četiri manjih garantuju lepši izgled kreveta i sobe, ali i bolji odmor!

Dodajte malo sjaja

Kada krečite spavaću sobu, pokušajte da nađete boje sa visokim sjajem. U linijama savremenih farbarskih kompanija postoje proizvodi koji gotovo savršeno imitiraju površinu mermera. Ako ste u mogućnosti, investirajte u ove boje i neka vam bar jedan zid bude u zlatastoj ili srebrnkastoj nijansi.

Uložite novac u kupovinu kvalitetne i luksuzne posteljine

Ukoliko želite da spavaću sobu pretvorite u ljubavno gnezdo, posteljina će igrati važnu ulogu. Kvalitetna posteljina sa lukszunim i elegantnim detaljima će odlično stajati na svakom krevetu i mamiti vas da odmorite u njoj.

Izaberite boje koje volite

Dizajneri preporučuju da u spavaćoj sobi preovladava boja koja vam najviše prija i koju najviše volite.

Ne preterujte sa dezenima

Kada uđete u vašu spavaću sobu treba da osetite spokoj i mir, zato vodite računa da u sobi ne preovladavaju jarke boje i dezeni. Kao što smo već naveli kod elementa dramatičnosti, odaberite jedan detalj, dezen, sliku ili tepih koji će biti upečatljivi, a ostatak enterijera smirite nekom neutralnom bojom. Bela je uvek dobar izbor.

Obavezan detalj – tepih

Ogoljeni drveni podovi su dozvoljeni jedino u kući na moru ili rustočno uređenoj sobi. U svim ostalim slučajevima tepih je obavezan detalj jer će dati osećaj komfora, a malu sobu će vizuelno proširiti.

Tamne tapete

Tapete u tamnoj boji su odličan izbor za spavaće sobe naročito ako bela preovladava u prostoru!

Napravite udoban kutak

Spavaća soba je mesto stvoreno za odmor i parove! Zato zaboravite na uređaje poput mobilnih telefona, televizije i komjutera! Provetrena, udobna soba koja odiše mirom i tišinom je idealno mesto za snove i odmor pored voljene osobe.

Izvor: Lisa / Moj stan

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top