Pismo majke njenoj kćeri: „Kad ostarim, daj mi ruku, kao što sam ja tebi kad si učila da hodaš“

pixabay.com

Kuća i porodica

Pismo majke njenoj kćeri: „Kad ostarim, daj mi ruku, kao što sam ja tebi kad si učila da hodaš“

Često zaboravljamo koliko je jaka roditeljska ljubav. Ne postoji jača ljubav od majčine.

Kada odrastemo i odemo iz roditeljskog gnijezda, a oni ostare, često zaboravljamo sa koliko su nas ljubavi, strpljenja i brige odgajali, kao i to da smo zbog njih danas tu gde jesmo. Danas ćemo vam u celosti preneti emotivno pismo jedne majke svojoj kćeri, koje se proširilo internetom.

Podsetimo se svi koliko nas roditelji vole, i zahvalimo im se, bili oni živi ili ne, za svu ljubav koju su nam pružili u toku našeg odrastanja.

„Draga moja devojčice, jednog dana kada shvatiš da starim, ja te molim da budeš strpljiva, ali pre svega pokušaj da razumeš kroz šta prolazim.

Ako, kada budem pričale, ponovim jednu stvar hiljadu puta, nemoj da me prekidaš govoreći: „rekla si to pre minut“. Samo me slušaj, molim te. Pokušaj da se setiš vremena kada si ti bila mala, i kada bih ti svaku noć čitala istu priču pre nego što zaspiš.

Ako se ne budem htela kupati, nemoj da se ljutiš, i nemoj da me sramotiš. Seti se kako sam te , kada si bila mala devojčica, ganjala, i pokušavala izmisliti nešto kako bih te nagovorila da se kupaš. Kada vidiš kako sam spora kada je u pitanju nova tehnologija, daj mi vremena da naučim, i ne gledaj me tako.

Seti se, srećo moja, kako sam te učila mnogim stvarima, kako da jedeš, da se obučeš, počešljaš kosu, da se suočiš sa svakodnevim problemima. Jednog dana kada shvatiš da starim, ja te molim da budeš strpljiva, ali pre svega pokušaj da razumeš kroz šta prolazim.

Ako se s vremena na vreme desi da zaboravim o čemu smo ono pričale, daj mi vremena da se prisetim. A ako ne budem mogla nemoj biti nervozna, nestrpljiva ili arogantna. Samo znaj, u svom srcu, da je za mene najvažnija stvar da budem s tobom.

I kada me moje stare, umorne noge više ne budu mogle nositi brzo kao pre, daj mi svoju ruku, isto kao što sam ja tebi nudila svoju, kada si učila da hodaš. Kada ti dani dođu, nemoj da budeš tužna, samo budi sa mnom, i imaj razumevanja, dok uz tvoju ljubav idem prema kraju svog života.

Negovaću u svom srcu i biti zahvalna za vreme i radost koje smo delile. Sa velikim osmehom i ogromnom ljubavlju koju sam oduvek imala za tebe, samo želim reći – volim te, moja draga kćeri!“

Izvor: infpult.info

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

To Top