12 znakova da ti je umorna duša, a ne telo

pixabay.com

Lifestyle

12 znakova da ti je umorna duša, a ne telo

Kada se ljudi osećaju iscrpljeno prvi instinkt im je da provjere svoje zdravstveno stanje. Međutim, uzrok iscrpljenosti ne treba tražiti uvek u telu jer i duša može biti umorna.

Misli vaše budućnosti ostavljaju vam osećaj prestrašenosti i nesigurnosti.

Kad je duša iscrpljena, ne pruža vam jasnu sliku budućnosti, vaš smer za budućnost. Bez zamisli o tome kamo idete i što radite kako biste postigli, ostat ćete besciljno lutali.

To može stvoriti veliku nelagodu. Misli budućnosti i ono što će doći često su neodoljive i zastrašujuće kada vam se ne planira.

Iscrpljenost duše događa se kada se ne uspemo pravilno brinuti o sebi na duhovnoj razini. To je slično kao briga o bankovnom računu, koji je u ravnoteži ako s njega ne uzimamo više nego što stavljamo. Kada je duša u pitanju, ona postaje iscrpljena kada zanemarujemo njene potrebe i možemo očekivati da će nam se dogoditi svojevrsni duševni bankrot.

Simptomi koji mogu ukazivati na iscrpljenost duše
Fizički simptomi, poput neobjašnjivih bolova – često kada razmišljamo o pitanjima duše, zaboravljamo da je svaki aspekt našeg bića povezan. Stoga se borbe srca i duše zapravo mogu očitovati na fizički način. To uključuje osećaj boli i napetosti, vrtoglavicu, mučninu, zamagljen vid, glavobolje i migrene, neobjašnjive bolove.

Blagi napad panike – kad je duša iscrpljena, nastojimo pronaći mir u tom mračnom, zbunjujućem i izazovnom svetu. To može dovesti do povećanog osećaja tegobe, koja je neumoljiva. Iznenadni napad kronične anksioznosti može dovesti do blagih napada panike, često bez upozorenja ili jasnog objašnjenja.

Slabije podnošenje bilo kakvih problema – život uvek stavlja izazove na naš put, a mi u normalnim okolnostima imamo dovoljno snage da se suočimo s njima. Međutim, kada je duša umorna, osećamo se „slabima“ i opterećenima. Tada se i suočavanje s najmanjim problemom čini kao da smo u areni s lavovima.

Imaš problema s nesanicom – noću se osećaš izuzetno nemirno i na rubu, ne možeš smiriti um i zato ne možeš zaspati. Ako ipak uspeš zaspati imaš intenzivne i realistične snove pa čak i noćne more.

Bez obzira koliko si spavala, osećaš se iscrpljeno – dobar noćni san telu i umu puno pomaže i krepi ih, ali kad je duša iscrpljena ni san ne pomaže. Čak i kada uspeš zaspati, budiš se umorna kao da uopšte nisi spavala.

Negativni osećaji gorčine, ljutnje ili ljubomore kontrolišu tvoj um – sve oko nas je stvoreno i kontrolisano energijom koju osećamo i pozitivno i negativno. Kad je duša umorna, više ne radi na tome da upravlja ovom energijom u našim životima. Kao rezultat toga raste negativna energija. To izaziva toksične osećaje, uključujući ljutnju, frustracije, gorčinu, zavist i ljubomoru. Bori se protiv tih osećaja jer su oni razorni.

Duboki osećaj usamljenosti – mnogi koji doživljavaju iscrpljenost duše osećaće se udaljeno od prijatelja i članova porodice. To neće biti fizička udaljenost nego mentalna, emocionalna i duhovna.

Dezorijentisanost – kada je duša umorna, odjednom se možeš osećati odvojeno, kao da nisi u skladu sa svetom. Možeš imati dojam kao da tvoj um, telo i duša nisu u skladu. Taj osećaj, najbolje je opisan kao dezorijentisanost i može otežati daljnji napredak.

Fizička iscrpljenost – ovo je zbunjujuća tačka za one koji pokušavaju shvatiti razliku između fizičke i duhovne iscrpljenosti. Često duhovna iscrpljenost zapravo uzrokuje fizičku iscrpljenost te se osoba oseća isceđeno i demotivisano.

Zbunjenost – ako te neko pita kako se osećaš, ne uspevaš odgovoriti jer to ne možeš opisati. Zapravo, nisi ni sigurna šta osećaš.

Misli o budućnosti izazivaju prestrašenost i nesigurnost – kada je duša iscrpljena osećaš se besciljno, a misli o budućnosti deluju ti zastrašujuće.

Emocije i osećaji su intenzivniji nego ikada pre -postoje oni koji su vrlo osetljivi i emocionalni te svako iskustvo proživljavaju duboko i bez suzdržavanja, dok drugi bolje znaju upravljati svojim osećajima. Međutim, ako je duša iscrpljena, čak i oni s najvećom kontrolom biće preplavljeni emocijama.

Šta možeš učiniti?
Iako ne postoji jamstvo da možeš izbeći iscrpljenost duše, jer je to stanje koje nas povremeno snađe, postoje koraci koje možeš preduzeti.

To će ti pomoći da se odmoriš, oporaviš i ponovno energiziraš dušu.

Meditacija će ti omogućiti da umiriš um i smanjiš stres te negativne uticaje na život.
Pomaže i da očistiš svoj dom jer će ti onda boravak u njemu dati osećaj sigurnosti i udobnosti.
Takođe možeš u kuću staviti i kristale koji privlače pozitivnu energiju.
Jedan od učinkovitijih načina je iskren i dubok razgovor s dobrim prijateljem ili psihoterapeutom.

Izvor: Miss7

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

To Top