6 ključnih razlika između životnog partnera i srodne duše

pixabay.com

Ljubav i seks

6 ključnih razlika između životnog partnera i srodne duše

Možemo imati partnere koji nam nisu srodne duše, a da nam odnos s njima funkcioniše jako dobro.

Srodne duše su osobe za koje već na prvi pogled imamo osećaj da se nadopunjujemo, odnosno s kojima kad ih prvi put u životu vidimo imamo osećaj kao da ih poznajemo celi život. No, to nisu samo naši ljubavni partneri – to mogu biti i prijatelji, deca, roditelji. S druge strane, životni partneri su osobe s kojima smo povezani bez da smo se s njima poznavali u prošlom životu, to su ljudi s kojima gradimo život. Sa životnim partnerom možeš biti do kraja života i nema ništa loše u tome. Pa ipak, postoje razlike između partnera i srodne duše.

Povezanost na drugom nivou – veza koju imaš sa životnim partnerom ne proživljava se kao odnos sa srodnom dušom. Iako možda nećeš znati razliku, jednom kada sretneš svoju srodnu dušu biće ti jasno o čemu je reč.

Srodna duša dolazi s lekcijom, a životni partner je podrška – srodne duše uvek su tu da bi nas naučile neku važnu lekciju. Iako se ponekad ova lekcija čini jednostavnom, obično ju nije lagano svladati, tu se uglavnom radi o stvarima kao što su opraštanje, razumevanje različitosti, postavljanje vlastitih granica i slično. Životni partneri uglavnom nisu tu da bi nas nečemu učili, oni su tu da bi nam dali ljubav i podršku.

Srodna duša poznaje te dublje od životnog partnera – srodna duša poznaje te iznutra. Tvoj životni partner možda zna sve o tebi i tvom životu, ali on ne može videti one tvoje suptilne misli i osećaje koje srodna duša odmah detektuje.

Srodna duša dolazi neočekivano, a partner kad ti treba – srodna duša neće uvek ući u tvoj život kada ti treba. Ona dolazi u život u različitim periodima, za razliku od životnog partnera koji se pojavi onda kada ga najviše trebaš.

Srodna duša delovaće emocionalno stimulativnije na tebe, nego tvoj životni partner – uz srodnu dušu osećat ćeš se posebno, onako kako nikada nisi niti slutila da bi se mogla osećati. Dok će partner delovati podsticajno na različite nivoe tvog bića, srodna duša delovaće posebno na tvoje emocije.

Srodna duša uzdrmaće tvoj svet, a životni partner će ti doneti mir – poslanje tvoje srodne duše je da te nauči nekoj važnoj životnoj lekciji i koliko god susret s njom bio očaravajući, ni ti ni tvoj svet nakon tog susreta više nećete biti isti. Tvoj životni partner je tu da bi ti doneo mir i omogućio ti da razvijaš svoje veštine i sposobnosti.

Neki od znakova da si srela svoju srodnu dušu:
Izgubite pojam o vremenu kada ste zajedno – čini se kao da vreme prebrzo prolazi. Svaka minuta postaje sekunda, a sat minuta . Pre nego što primetiš, dan je već prošao.

Ta ti osoba proširuje vidike – ona ili on ti puno novih stvari stavlja u fokus. Kada se trudiš da vidiš stvari iz druge perspektive ona ti u tome pomaže i veliki ti je učitelj u ovom životu.

Pomaže ti da daš najbolje od sebe – ta osoba ti želi sve najbolje u životu i ti upravo zahvaljujući njoj uspevaš izvući na površinu svoje kvalitete.
Bezuslovno veruješ toj osobi – to je osoba kojoj ti veruješ i koja veruje tebi. Od samog početka ste na istoj strani. Takva vrsta povezanosti se retko nalazi.

Izvor: miss7

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

Popularno

To Top