Priča koja stoji iza verovanja o zvezdi padalici zapravo je vrlo dirljiva

pixabay.com

Lifestyle

Priča koja stoji iza verovanja o zvezdi padalici zapravo je vrlo dirljiva

Dok ima onih sujeverja koji su nastala prvenstveno s namerom da plaše ljude i na taj način ih spreče da čine zlodela, priče koje stoje iz nekih verovanja su neverovatno lepe

Ako izbegavate da izlazite iz kuće na petak 13, vraćate se tri koraka unazad kada vam crna mačka preseče put ili pomislite želju kad god vidite kad god vidite zvezdu padalicu, to znači da ste sujeverni.

Da li ste se ikada zapitali kako su nastali ovi mali rituali koji treba da nas zaštite od nesreće ili nam obezbede uspeh i sreću u nekom poduhvatu?

Dok ima onih sujeverja koji su nastala prvenstveno s namerom da plaše ljude i na taj način ih spreče da čine zlodela, priče koje stoje iz nekih verovanja su neverovatno lepe. Takva je ona o zvezdi padalici i zamišljanju želja.

Nekada se verovalo da na nebu ima zvezda koliko i ljudi na zemlji, odnosno da svako po rođenju dobije svoju zvezdu koja predstavlja njegovu dušu. Kad osoba umre, telo se rastavlja od duše (zvezde) i ona pada, odnosno odlazi na „onaj“ svet.

U ta stara vremena se takođe verovalo da duše umrlih upravljaju našom sudbinom. A budući da je tako, ustalio se običaj da kad vidimo zvezdu padalicu zamislimo želju i molimo dušu umrlog da nam je usliši.

Telegraf.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

To Top