Svet u kom živimo – spakovan u 6 brutalnih ilustracija

Lifestyle

Svet u kom živimo – spakovan u 6 brutalnih ilustracija

Steffen Kraft je nemački dizajner čije je polje interesovanja dosta široko: bavi se eko dizajnom, ilustracijom, ljubitelj je prirode, yogi, svojevrsni eko-aktivista.

Na svom Instagram profilu pod nazivom Iconeo, gde ga prati više od 50 hiljada ljudi, redovno objavljuje radove koji mahom predstavljaju kritiku modernog društva i sve one negativnosti koje su njegov produkt.

Ratovi, svetska politika, zagađenje okeana, bespomoćnost, pohlepa, nesigurnost, usamljenost – teme su kojima se u pojedinačnim, specifičnim serijama radova bavio od ovog proleća. Paradoks modernog sveta u njegovim radovima ogleda se u zajedničkim mislima likova koje nisu izgovorene – poput dva vojnika koji su uperili pušku jedan u drugog i misle istu stvar: „Ne želim da ga ubijem, ali on želi da ubije mene“. Ili četiri prolaznika na ulici koji (nažalost) isto razmišljaju: „Ja sam/a ne mogu da promenim svet“.

*

Licemerne i skrivene misli političara, poput Trampa i Kim Džong Una, takođe su tematika kojom se Steffen bavi. Ali i neke više down-to-earth teme, poput društvenih mreža i naše opsednutosti njima, vegetarijanstva i nedostatka istog, odustajanja pre samog početka…

*

*

*

Njegova estetika podseća na pop art ali sa nešto svedenijim bojama. Ljude predstavlja bez delova lica, čime ih depersonalizuje i time šalje simboličnu poruku.

Pored mračnih aspekata našeg društva, on se bavi i stvarima na koje treba da budemo ponosni i koje osvetljavaju našu egzistenciju, poput muzike, ljubavi, meditacije, moka džezve (meni lično omiljene). Jer nije sve tako crno – i kod najvećih realista i kritizera.

Izvor: Noizz.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

To Top