TRETMAN ZA KOSU KOJI JE ZALUDEO SVET: Potpuno je BESPLATAN, a potrebna vam je samo JEDNA NAMIRNICA koju svi imamo u kući!

Lepota i zdravlje

TRETMAN ZA KOSU KOJI JE ZALUDEO SVET: Potpuno je BESPLATAN, a potrebna vam je samo JEDNA NAMIRNICA koju svi imamo u kući!

Većina žena koristi razna sredstva za negu i rast kose, ali se na kraju ispostavi da većina njih nije toliko delotvorna koliko ih predstavljaju, pa su se mnoge složile da su prirodna sredstva neuporedivo bolja.

Sada se na Instagramu pojavio trend za kojim su žene poludele, a tiče se nege i izgleda kose.

Tretman za koji vam je potrebna samo voda u kojoj ste skuvali pirinač, namenjen je ženama kovrdžave kose koja je sklona isušivanju, a pirinčana voda navodno može da pomogne svim damama da oporave kosu posle sunčanja i boravka na moru.

Pirinčanu vodu koja će vam oporaviti kosu nakon preterane izloženosti suncu i slanoj vodi, napravite na sledeći način:

– Isperite pola šolje pirinča

– Prelijte sa 2, 3 šoljice vode

– Skuvajte

– Procedite i sačuvajte vodu u kojoj se kuvao pirinač.

Ovu vodu koristite umesto regeneratora, ali ne zaboravite da na kosi treba da stoji barem 20 minuta. Postom isperite na uobičajen način.

Amino-kiseline, vitamini i proteini iz pirinča blagotvorno utiču na kvalitet kose, a ovaj tretnam je zapravo stara japanska yu-su-ru tradicija u okviru koje su žene vekovima u Japanu koristile ovaj tretman kako bi ojačale tanku dlaku i pospešile rast kose.

Izvor: KURIR

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

To Top