Najveća greška koju radimo kada se osećamo zapostavljeno u vezi ili braku

pixabay.com

Ljubav i seks

Najveća greška koju radimo kada se osećamo zapostavljeno u vezi ili braku

Manjak pažnje koju primate ne mora biti znak da se vaš partner od vas “ohladio”, da ima drugu ženu ili vas planira ostaviti. Budite saosećajni, dajte priliku, saslušajte šta ga muči i zašto vam uskraćuje pažnju, a tek onda procenjujte i delujte.

Osećate se zapostavljeno i usamljeno? Mislite da partneru niste važni u onoj meri kao na početku veze ili braka? Nedostaje vam njegove pažnje? Ne skačite naprečac sa zaključcima.

Najveća greška koju žene rade u takvim situacijama jest – optuživanje. Ne činite to pre nego što znate s čime se vaš partner nosi.

Možda je u pitanju stres vezan uz posao, neka bolest, problemi s roditeljima, ostatkom porodice ili s nekim prisnim prijateljem.

Stručnjaci ističu da niste spremni saslušati njegovu stranu priče ako ga optužujete za određeno ponašanje.

Iz istoga razloga, on vam se neće hteti poveriti. Štoviše, ako ga optužujete da je počinio nekakav grozan čin bez ikakvih dokaza, to bi ga moglo još više emotivno udaljiti od vas.

Budite saosećajni, dajte mu priliku da se izjasni, saslušajte što ga muči i zašto vam uskraćuje pažnju, a tek onda procenjujte i delujte.

Mnoge osobe u vezama zaboravljaju da se ne smeju oslanjati isključivo na partnera kako bi se osećali posebno, privlačno ili uspešno.

Budite sami sebi na prvom mestu, naučite kako ćete sebi ugoditi, posvetite se svojem mentalnom zdravlju pa ćete onda lakše nositi sa svim eventualnim izazovima u vezi ili braku.

zadovoljna.hr

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

Popularno

To Top