Obećanja koja morate da ispunite ove jeseni

pixabay.com

Lifestyle

Obećanja koja morate da ispunite ove jeseni

PREDLAŽEMO da zaboravite na tugu zbog kraja leta i razmislite kakva će biti vaša jesen. Sastavili smo listu onoga čemu biste mogli da težite kako bi vaš život postao interesantan i srećan.

Naučite da vas sitnice ne opterećuju

Tako je lako biti opterećen malim stvarima: sećati se svađe sa prijateljem mesecima, pustiti da se jedan problem pokvari ceo dan, razmišljati o problemima na poslu vikendom. Obećajte sebi da ćete naučiti da takve stvari pustite i da im ne dozvolite da kontrolišu vaš život. Gledajte na sve sa druge perspektive. Da li će ovo biti važno za šest meseci, godinu, pet godina, pitanje je koje će pomoći u postavljanju prioriteta.

Ne bojte se promena

Jesen iz detinjstva pamtimo kao sezonu promena: polazak u školu, novi univerzitet ili preseljenje u drugi grad u potrazi za poslom. Iskoristite ovo vreme da se oslobodite onoga što vas sprečava da rastete. Sve najbolje u životu je sa druge strane straha. Zona udobnosti trebalo bi da bude mesto gde povremeno nailazite na šolju čaja i dobijate snagu, a zatim nastavljate dalje. Obećajte da ćete u naredna tri meseca nešto da promenite u svom životu.

Češće budite na svežem vazduhu

Nivo vaše aktivnosti ne bi trebalo da zavisi od vremenskih prilika. Pokušajte da uživate u prirodi u njenim različitim manifestacijama. Izlet izvan grada ili šetnja pre spavanja ugodan su način ponovnog pokretanja, opuštanja sa društvenih mreža i istezanja. To što je na ulici postalo hladnije, ne znači da bi neke zdrave navike trebalo odložiti do leta. Ujutro počnite da trčite, jer je sport potreban ne samo za šetnju u bikiniju, već i za borbu protiv stresa i depresije.

Budite svoji

Odustanite od stvari i ljudi koje vam se ne sviđaju, bez straha od toga što će drugi pomisliti. Ne stidite se svojih nedostataka. Cenite svoju različitost i ne pokušavajte da se integrišete u tim. Obećajte da ćete početi da prihvatate sebe. Budite spremni da se neće svima svideti.

Pronalaženje udobnosti u nepoznatom

Topli džemper, napitak, kamin i drugi elementi jesenjeg marketinga stvaraju jednu sliku komfora – ležite u gomili mekih prekrivača, gledate filmove i pišete sumorne statuse na društvenim mrežama. Pokušajte da ovo ne praktikujete. Neka vam bude ugodno na putu do novog grada, dok komunicirate sa strancima, neka proučavanje različitih aspekata života ne predstavlja stres, već još jedan način da postignete udobnost.

Nastavite da volite sebe

Izbegavajte nepotrebne drame i toksične veze, lečite se, postavljajte inspirativne ciljeve za naredne mesece. Zapišite šta vam još treba i smislite kako to da uradite. Sledeća tri meseca će odrediti u kakvom ćete raspoloženju zakoračiti u narednu godinu, tako da ovo vreme iskoristite za rad na sebi.

Autor: Ženski magazin

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top