Mamina lekcija:Devojčica bacila poklon u smeće, ali brzo je zažalila

Kuća i porodica

Mamina lekcija:Devojčica bacila poklon u smeće, ali brzo je zažalila

Šokirana majka je na divljanje i bacanje nove pernice reagovala fantastično – mirno je odlučila pokloniti tu pernicu siromašnom detetu, a kćer će pribor za pisanje u školu nositi u vrećici

Haley Hassell je sretna obišla tri prodavnice kako bi obradovala svoju 6-godišnju kćer novom pernicom sa LOL likovima. No, umesto osmeha sreće, kćer je na njen poklon podivljala. Šokirana majka na to je reagovala fantastično – mirno je odlučila darovati tu pernicu siromašnom detetu, a kćer će pribor za pisanje u školu nositi u vrećici. Želela je time kćer naučiti važnu životnu lekciju koju će pamtiti celog života.

Haley je na Facebooku objavila fotografije cele situacije te uz njih opisala kako se sve dogodilo:

Gospođica Presleigh danas je naučila tešku ljubavnu lekciju. Obišla sam tri različite trgovine kako bih joj nabavila onu LOL pernicu za olovke koju vidite tamo dole. Kada sam je danas iznenadila njome (verovala sam da će biti presretna), pogledala ju je, bacila u smeće i zalupila vratima spavaće sobe. Vikala je: ‘To je glupo, svi u mom razredu to imaju… Ne želim to više!’. 

Ok, dakle, tog trenutka vjerojatno mi je izlazio dim iz ušiju i jako sam se trudila da ne izgubim kontrolu nad ovim djetetom za koje toliko naporno radim kako bi nas financijski osigurala i bila sigurna da uvijek dobije što joj treba. Ali, oduvijek sam je učila da bude zahvalna i zna koliko je zapravo sretna, no, čini se da joj treba mali poziv na buđenje!!

Dakle, pre nego što sam potpuno podivljala nad svojim detetom, sama sebi sam ponavljala da se smirim. Rekla sam joj: ‘U redu, dopusti mi da ti nabavim onu koju ćeš koristiti’… Vratila sam se sa novom pernicom, koja je zapravo zip vrećica. Na to je skroz izgubila razum. Odjednom je LOL pernica koju je malopre bacila u smeće bila dovoljno dobra, a zip vrećica bila je užasna… ali, bilo je prekasno za sve. Rekla sam joj da izvadi LOL pernicu iz smeća i da ćemo sutra pronaći dete i darovati mu tu pernicu. Ono dete čija mama i tata nemaju novca za školski pribor ili ćemo je darovati nekome ko mamu i tatu čak nema.

Objasnila sam joj da nema ekskluzivno pravo na posebne stvari i da uzima zdravo za gotovo činjenicu koliko je sretna u životu… Tako, sada će koristiti zip vrećicu i osobno će nekom detetu pokloniti lepu pernicu za olovke koja će mu biti od koristi. 

Možda ponekad preterano reagujem, ali napravila bih sve da joj ništa ne nedostaje u detinjstvu. Iskreno verujem da promena percepcije i zahvalnost mogu preokrenuti bilo koju životnu situaciju.

Komentara je bilo svakakvih

Komentari uz ovu objavu na Facebooku bili su uglavnom pozitivni, no uvek se nađe ‘bisera’ koji to smatraju okrutnim ne razmišljajući u što bi se to dete pretvorilo kada bi mu majka dopustila tako samoživo i bahato ponašanje.

Neki roditelji nazvali su je čudovištem, govorili joj da je loš roditelj te da loši roditelji odgajaju lošu decu. Neki je prozivaju što je javno osramotila kćer, no ona u tome ne vidi ništa loše jer je, kaže, ovako na bolniji način naučila važnu životnu lekciju.

– Mrzitelji će uvek mrziti. Ali, barem sam svoju kćer naučila nešto važno, LOL pernicu i ostali školski pribor smo poslale 5-godišnjoj devojčici u drugoj državi. Kći je shvatila. Imati pozitivnu perspektivu može vas ojačati ili slomiti u životu. Želim da to zna. Ništa neće biti lako, ali kada vam neko nešto daruje, morate biti zahvalni – rekla je.

Mnogi roditelji su je podržali jer znaju da je takvo detetovo ponašanje nedopustivo.

„Bravo mama! Kakav sjajan primer dobrog roditeljstva“, „Fantastično. Sve si sto posto dobro napravila, nastavi tako“ – bili su neki od primera dobrih komentara, prenosi scoop.upworthy.com.

Izvor: 24sata.hr

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top