Najbolji amanet sinu

Kuća i porodica

Najbolji amanet sinu

Sine, molim te, nemoj da se vežeš za glupe i razuzdane žene. Ovo odsustvo moralnih vrednosti i jeftinih prioriteta ne donosi ništa sem samih gluposti.

Takve žene neće te učiniti jačim, one će napuniti tvoj život greškama, greškama u odnosu na druge žene, a taj cinizam neće ti dati niti mudrosti, niti dubine.

Budi izbirljiv. Ne razbacuj se komplimentima i pohvalama, ali opraštaj, poštuj žene, bez obzira kakve god bile, jer si muškarac – ne samo rečju, već i snagom. Snagom koja neće dozvoliti da poniziš sebe, ali i uvrediš čoveka koji je pao.

Budi odgovoran. Za sebe, za svoj rad, za svoje postupke. Svaki tvoj korak mora biti odgovoran pred čovekom, pred sobom i pred Bogom. Ne dozvoljavaj sebi lakomislenosti. Greši, uči se, ali kreći se dalje. I znaj: svaka tvoja greška čini te još jačim. Ne žali sebe.

Pomaži ljudima, ne živi samo zbog svog zadovoljstva, i bićeš nagrađen za to, i u ovom svetu i u drugom.

Budi jake volje i ničega se ne boj, imaj strah, ali imaj i snage i volju da taj strah suzbiješ. Imaj mogućnost zvati se muškarcem. Neka se tvoje srce ne zamagli predrasudama tuđih ljudi i lažnih vrednosti.

I, poveruj meni, ona koju ćeš ti zavoleti biće kao druga polovina jabuke, ličiće na tebe. Biće isto tako snažna i mudra. Ista takva, izgubljena u putu, ali koja korača svojim putem, svojom pravdom, svojom verom.

I neka ima ona svoje ožiljke na srcu, neka je ona grešila, ali nek to bude svestan izbor, jedan izbor za ceo život. Nek bude oštra na jeziku, ali iskrena. Takva, koja te nikad neće prevariti i izdati.

Prepoznaćeš je po očima, zato što pravda vatreno sija. Ne boj se. I slušaj svoje srce – ono će ti sve reći. I poveruj mi, sine, isto tako, ona je tražila tebe. Prepoznaćete jedno drugo po pogledu, kao da se poznajete ceo svoj život.

Izvor: uspesnazena

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top