Sve je dobro dok imaš majku

pixabay.com

Kuća i porodica

Sve je dobro dok imaš majku

Najviše volim ona prohladna, zimska jutra kada se probudim i znam da ne moram nigde, pa promolim nos ispod jorgana i osluškujem čuje li se zveckanje fildžana i džezve u kuhinji. Da, čuje se. Mati je budna i pravi kafu.

Sačekam još malo, ušuškana ispod jorgana, dok se miris kafe ne proširi kućom, onda skačem i onako u pidžami prelazim u kuhinju. Kuća je topla. Mati je rano ustala, naložila vatru, kafa je na stolu. Mati sretna što sam tu, dočeka me lepim rečima. Zatepa mi kao malom detetu, a meni srce ko planeta. Shvatim koliko sam sretna i bogata. Shvatim da imam ono što mnogi nemaju. Majku.

Topli dom u koji se uvek mogu vratiti. Ruke koje me uvek čekaju raširene. Shvatim da kada moja duša ozebe u hladnom sivilu sveta, ima gde doći da se ogreje. Ima nepresušni izvor ljubavi koji uvek čeka da je napoji. Bogata sam. Sretna sam.

– “Sve je dobro dok imaš majku“.- rekla mi je jedna prijateljica koja je tek ostala bez svoje.
– Sve je dobro dok imam majku.- znam i sama, dok u toploj sobi, u prohladno, zimsko jutro ispijam prvu jutarnju kafu. Kafu, koja nigde na svetu nema tako dobar ukus. I ne prija tako dobro duši.

Amazonke

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

To Top