Sat vremena sam se svađala sa ćerkom, a onda mi je rekla: „Mama, moram da ti kažem još samo jedno“ i izgovorila NAJNEVEROVATNIJU STVAR

Facebook

Kuća i porodica

Sat vremena sam se svađala sa ćerkom, a onda mi je rekla: „Mama, moram da ti kažem još samo jedno“ i izgovorila NAJNEVEROVATNIJU STVAR

Često najvažnije lekcije o životu dolaze iz najneočekivanijih izvora. To se dogodilo meni, kada me je moja trogodišnja ćerka naučila najvažnijoj stvari koju znam.

Tako piše mama i blogerka Meri Ketrin Bekstorm, koja je na svom Fejsbuk profilu podelila epizodu sa ćerkom koja je raznežila ljude širom sveta, a mi je prenosimo u celosti.

– Moja ćerka i ja smo se sat vremena borile da konačno zaspi. Konačno sam je pre oko desetak minuta stavila u krevet i kroz stisnute zube, puna besa, rekla joj: „Volim te Holand, ali da večeras više nisi rekla ni reč. Sad ideš na spavanje i dosta mi je kenjkanja oko plišanih igračaka“.

– Mama?

Taman sam bila na vratima i bukvalno sam zagrizla jezik.

– Šta je sad Holand?

– Moram da ti kažem još jednu stvar.

Naravno da je morala. Ustala je i podbočila se. Kosa joj je divlje letela oko lica a ručicama je brisala suze i sline sa lica.

– Mama – počela je i zurila u mene… „OPRAŠTAM TI“.

A onda se bacila na krevet i počela da neutešno plače sigurno minut. Nisam znala šta da radim. To njeno „opraštam ti“ zvučalo je kao psovka.

– Znaš li ti šta uopšte znači opraštati?

– Znam!

Naravno da sam morala da čujem objašnjenje.

– To znači da nisi u pravu, a ja sam umorna od toga da sam ljuta i sad ću da idem da spavam i srce mi više neće imati stomakobolju kad ti oprostim – rekla mi je.

I eto, tako sam ja večeras naučila lekciju o opraštanju od trogodišnjakinje. I naravno da sam se popela u njen krevet i izmazila se sa njom, jer je i moje srce imalo stomakobolju.

Moja devojčica me je podsetila da nikad ne idem ljuta u krevet, da mi srce ne bi imalo stomakobolju. I znate šta? Imam 35 godina i tek sad sam usvojila tu lekciju.

Izvor: Zena

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top