Slavni glumac pred celim svetom prozvao čovečanstvo: „Mi smo bolest koja je zarazila Planetu“

Printscreen

Poznati

Slavni glumac pred celim svetom prozvao čovečanstvo: „Mi smo bolest koja je zarazila Planetu“

Momoa je istakao da svetske vođe ne čine dovoljno kako bi se borili protiv klimatskih promena, ali nije okrivio samo njih. Čovečanstvo je nazvao „bolešću koja je zarazila našu planetu“.

„Svojom kreativnošću i inovacijama smo se uzdigli na mesto najmoćnijih živih bića na planeti, ali nas naš ego, naši strahovi i bezobzirno trčanje za profitom čine jedinom vrstom koja narušava prirodnu ravnotežu našeg svijeta. Mi smo žive posledice zaboravljenih tradicija. Patimo od kolektivne amnezije, zaboravili smo istine koje smo nekad znali, a tako ćemo uništiti Zemlju i uništiti sami sebe“, rekao je Momoa.

Glumac (40) poznat i kao aktivista za zaštitu okoline, rođen je na Havajima, ali je odrastao u Ajovi. U jednom strastvenom govoru rekao je da je „kročio u oba sveta“ i da je uvideo da će ono što je „problem za jedan od njih ubrzo postati problem i za drugi“. U govoru je takođe istakao da se štetne posledice ljudskog delovanja najviše vide na okeanima kao i da je ostrvo od smeća koje pluta Pacifikom po površini veće od Francuske. Dodao je i da smo doveli planetu do „razarajuće krize zbog plastičnog zagađenja“.

 

„Celi ekosistemi u okeanima nestaju zbog zagrevanja mora. Otpad iz celog sveta završava u našim vodama. Suočeni smo s razarajućom krizom zbog zagađenja plastikom. Mi smo bolest koja je zarazila planetu. Postoji više čestica plastike u okeanima nego zvezda u Mlečnom putu“, rekao je Mamoa.

Za uništenje okoline prozvao je najveće svetske korporacije i pozvao svetske vođe da pokrenu promenu, naglasivši da se radi o „poslednjem trenutku“.

„Ljudskoj vrsti treba Zemlja da bismo preživeli, ali nemojte živeti u zabludi: mi nismo potrebni Zemlji“, zaključio je Momoa.

Izvor: B92

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top